Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комісія обласної ради підтримала проєкт Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки

Комісія обласної ради підтримала проєкт Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки

Питання рекомендовано до розгляду під час пленарного засідання сесії облради 27 лютого.

Рішення про підтримку проєкту ухвалили під час засідання постійної комісії Харківської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва, яке відбулось 24 лютого за участі першого заступника голови ХОДА Віталія Погосяна.

«Стратегія – це наш дороговказ, до чого ми маємо рухатись і до чого ми маємо прийти у найближчі 7 років, - зазначив Віталій Погосян. - Але це не означає, що якщо щось зміниться в країні, або ми будемо бачити, що нам необхідно робити якісь корегування, ми цього не зможемо зробити».

Віталій Погосян наголосив на важливості затвердження на майбутній сесії Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки, адже Харківській області важливо взяти участь у конкурсі Фонду регіонального розвитку на 2021 рік та отримати додаткові 400 млн грн для регіону. Саме тому документ, старт розробленню якого 14 січня дав голова ХОДА Олексій Кучер, створювали в турборежимі.

«Ми розділили всі питання на 17 груп, і всі групи паралельно між собою працювали. Більш того, щоб цей процес не був закритим, ми спеціально створили сайт. Будь-який житель Харківської області міг подавати свої пропозиції. Усе відкрито та публічно», - сказав Віталій Погосян.

Він наголосив на важливості того, що до Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки увійшли проєкти, які були подані громадськими організаціями, бізнес-спільнотою та органами місцевого самоврядування.

«Ці проєкти зможуть подавати як на державні та регіональні програми фінансування, так і на гранти від Європейського Союзу», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Під час засідання постійної комісії представники депутатського корпусу відзначили, що всі пропозиції, які надходили в процесі розроблення стратегії, враховувалися. Більш того, вперше для Харківської області у створенні «живої» стратегії розвитку регіону міг взяти участь кожен житель Харківщини.