Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вартість опалення по області в грудні знизилась на 8-23%, у січні – від 2,9 до 18,5%

Вартість опалення по області в грудні знизилась на 8-23%, у січні – від 2,9 до 18,5%

Такі дані навів під час засідання Ради розвитку громад і територій області директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Він повідомив, що в області всі теплопостачальні підприємства виконали Постанову Кабінету міністрів №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку зі зміною ціни природного газу».

«Відсоток зниження вартості склав за грудень від 8 до 23%, за січень – від 2,9 до 18,5%, - сказав Сергій Магдисюк. - Деякі теплопостачальні організації зрозуміли цю постанову буквально. Деякі намагалися вести свою політику. Ми проводили в цьому відношенні роз’яснювальну роботу».

Сергій Магдисюк відзначив, що проблема виникала з КП «Тепломережі» Первомайської міської ради, яке від початку повідомило, що не має можливості виконати постанову Кабінету Міністрів України. Після проведених консультацій підприємство надало гарантійний лист, що в березні – в платіжках за лютий – будуть скориговані платежі, які були нараховані абонентам за січень 2020 року.