Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові підіб’ють проміжкові підсумки пілотної сертифікації вчителів

У Харкові підіб’ють проміжкові підсумки пілотної сертифікації вчителів

5 лютого о 14:00 у Харківській академії неперервної освіти (вул. Пушкінська, 24) відбудеться круглий стіл «Сертифікація – крок до професійної досконалості».

Захід проводять Департамент науки та освіти ХОДА, Управління Державної служби якості освіти в Харківській області та Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти. Участь у круглому столі візьмуть експерти цих установ, а також вчителі початкових класів, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році.

«Пілотна сертифікація вчителів початкових класів триває впродовж 2019 – 2021 років. Минулого року успішно пройшли сертифікацію 705 педагогів України, з них 35 – учителі Харківської області», - повідомили в Управлінні Державної служби якості освіти в Харківській області.

Учасників сертифікації - 2020 реєстрували з 15 по 31 січня. Усього участь у ній вирішили взяти майже 2000 педагогів, серед яких - 108 учителів початкових класів Харківської області.

«Сертифікація вчителів має на меті виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання та новими освітніми технологіями. А також сприяють їх поширенню, - відзначають в Управлінні Державної служби якості освіти в Харківській області. - Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до заробітної плати і може зараховуватись як проходження педагогом чергової (позачергової) атестації. Сертифікат дійсний три роки».

Сертифікація – 2020 відбудеться за оновленим порядком:

- І етап – незалежне тестування;

- ІІ – самооцінювання власної педагогічної майстерності;

- ІІІ – вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації.