Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер перевірив, як готують інфекційні лікарні до можливого прийому хворих з коронавірусом

Олексій Кучер перевірив, як готують інфекційні лікарні до можливого прийому хворих з коронавірусом

На Харківщині проводять профілактичні заходи, аби не допустити заносу та розповсюдження коронавірусу 2019-nCoV з Китаю.

«Керівництво держави опікується проблемою коронавірусу, який зараз розповсюджується по всьому світу. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що це надзвичайна ситуація. 29 січня у нас відбулось засідання обласної комісії, на якому прийняли рішення виділити додаткові кошти для організації в регіоні всіх необхідних заходів і підготовки медичних закладів для прийому громадян – у разі, якщо виникне така потреба», - відзначив Олексій Кучер.

За інформацією голови ХОДА, загалом на превентивні заходи в області спрямовують близько 0,5 млн грн. Цим коштом для двох інфекційних лікарень – дитячої та дорослої - закупають додаткові медичні препарати, діагностичний матеріал, засоби індивідуального захисту тощо.

«Закупаємо, в першу чергу, засоби для захисту медичних працівників (костюми, маски), а також ліки – антибактеріальні та противірусні препарати. Отримаємо 200 масок-респіраторів, декілька тисяч звичайних масок, понад 1000 рукавичок тощо», - розповів директор КНП «Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Павло Нартов.

За його інформацією, в закладі підготовлені 15 боксованих палат та є 4 бокси реанімації, де одночасно можуть надавати допомогу 8 важким хворим.

Директор обласної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар відзначив, що заклад також отримає матеріали для індивідуального захисту, необхідне обладнання та ліки. Крім того, закупають додатковий діагностичний матеріал, за допомогою якого в ПЦР-лабораторії закладу можливо діагностувати коронавірус.

«Лабораторний діагностикум для виділення грипу в нас є – запас на приблизно 200 осіб. Також у 2019 році ми отримали з Центру грипу з Києва АмпліСенс на 50 досліджень по коронавірусу. Він не визначає окремі типи вірусу, але нам важливо на початку визначити в цілому: чи є коронавірус, чи ні», - розповів Дмитро Кухар.

Разом із профільним заступником Михайлом Черняком та керівництвом Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олексій Кучер оглянув стан боксованих палат та ПЦР-лабораторію в інфекційних лікарнях. Заступник голови ХОДА запевнив керівника області в тому, що на даний момент профілактичні заходи в регіоні проводяться в необхідному обсязі.

«Ми забезпечені ліками, захисними засобами, готові стовідсотково», - сказав Михайло Черняк.