Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області напрацьовують алгоритм співпраці з агропромисловим комплексом в умовах децентралізації

В області напрацьовують алгоритм співпраці з агропромисловим комплексом в умовах децентралізації

Яким чином державна політика в аграрній сфері буде впроваджуватися на районному рівні в умовах реорганізації РДА, обговорювали в Департаменті АПР ХОДА 30 січня.

У нараді взяли участь представники районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад області.

На початку заходу директор Департаменту АПР Олександр Нездюр зазначив, що у зв’язку зі змінами в структурі РДА в більшості районів окремі структурні підрозділи, які відповідали за аграрний сектор, були реорганізовані. У деяких районах вводяться посади відповідальних за розвиток АПК, але в низці районів це питання ще не вирішили.

«Нам необхідно налагодити зв’язок між державою та сільгосппідприємствами. Для цього маємо виробити новий алгоритм роботи», - сказав Олександр Нездюр.

Він попросив представників РДА розглянути можливість включити до штату спеціалістів з АПК та налагодити обмін інформацією між громадами та Департаментом АПР.

Також під час наради зупинилися на деяких змінах, пов’язаних із земельною реформою. Зокрема, вона передбачає передачу земель державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність територіальних громад. Держгеокадастр планують позбавити контролювальних функцій, які візьмуть на себе органи місцевого самоврядування, Держекоінспекція та обласна державна адміністрація.

Крім того, учасники наради обговорили питання інвентаризації сільськогосподарських земель та земель під лісосмугами. Ця робота має бути завершена до кінця року.