Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зібрались студенти з 17 регіонів країни

На Харківщині зібрались студенти з 17 регіонів країни

У рамках національної акції «GOxChange» молодь з різних областей країни перебуватиме в Харкові протягом тижня. Одним із перших заходів у насиченому графіку студентів стала зустріч з головою ХОДА Юлією Світличною.

«GOxChange» - це всеукраїнська акція молодіжних обмінів. Її мета – руйнувати регіональні стереотипи та сприяти внутрішній інтеграції в Україні. Цього року групи студентів з різних регіонів подорожуватимуть до 5 міст України. Харків став другою локацією, яку відвідують учасники акції. Першим був Маріуполь, а на черзі - Запоріжжя, Херсон та Івано-Франківськ. У кінці грудня студенти зберуться на фінальну конференцію в Києві. 

«Студенти приїхали, щоб дізнатися, що таке місто Харків, через людей. Ми зустрічаємося з активістами, волонтерами, військовими, з головою Харківської ОДА. Ми прагнемо показати учасникам програми, що в Україні можливо все. Можеш вивчати спеціальність, отримати її і стати успішним у будь-якому місті», - розповіла координаторка програми «GOxChange» ГО «Глобал Офіс» Світлана Колодій.

Під час зустрічі з молоддю Юлія Світлична привітала гостей на Харківщині та розповіла деякі факти про область і місто, відзначивши, зокрема, й те, що наш регіон є студентською столицею України.

«Мені завжди приємно спілкуватися з молодими людьми, адже коли ти доторкаєшся до енергії, енергія заряджає тебе. Молодь – це енергія. Я рада, що енергійні, амбіційні, молоді, фахові люди змінюватимуть нашу державу. І це не пусті слова. Ви знаєте, що зараз кожна молода людина може знайти для себе той шлях, про який мріяла. Можна досягти вершин, можна з упевненістю розраховувати на місце роботи, особливо за фахом, чого не було, мабуть, до цього більш ніж 20 років. Сьогодні в достатньо молодому віці можна займати відповідальні посади та займатися відповідальною справою, - сказала голова ХОДА. - Сподіваюся, що кожен з вас надихнеться тим, що побачить – і в цьому місті, і в цілому в Україні, повірить у себе, в свої сили, зрозуміє, що все можливо і все залежить тільки від вас. І це вас надихатиме на подальші перемоги».

Під час розмови студенти цікавилися роботою голови ХОДА, просили порад – як щодо професійного розвитку, так і відносно перебування в Харкові: які місця відвідати, з ким поспілкуватися тощо.

«Наш візит до Харкова вже зруйнував декілька стереотипів, - поділилася після зустрічі  Світлана Колодій. - По-перше, те що жінка може бути головою ОДА. Друге - те, що влада відкрита. Ми цінуємо, що змогли зустрітися з пані Світличною. Такі зустрічі показують, що мерами, губернаторами є звичайні люди, які просто взяли на себе в певний момент більше відповідальності».

Більше фото