Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про результати повторного відстеження розпорядження голови облдержадміністрації від 30.09.09 № 530 “Про затвердження Порядку використання в 2009 році коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування суб’єктів малого підприємництва в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області”.

1. Виконавець заходів відстеження – Головне управління економіки облдержадміністрації.
2. Метою прийняття даного розпорядження є:
- виконання законів України “Про державну підтримку малого підприємництва”, “Про місцеві державні адміністрації”, “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”;
- підвищення ефективності використання коштів обласного бюджету, виділених на розвиток підприємництва, а саме: спрямування їх для мікрокредитування представників малого підприємництва в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області.
3. Строк виконання заходів із відстеження – від 1-го до 2-х років із дня набрання чинності регуляторним актом.
4. Тип відстеження – повторне.
5. Методом одержання результатів відстеження є надання фінансової звітності Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва про використання коштів обласного бюджету, спрямованих на мікрокредитування представників малого та середнього бізнесу.
6. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність: інформація Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва про використання коштів обласного бюджету, виділених для мікрокредитування представників малого підприємництва в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області.
7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.
Основними показниками результативності дії регуляторного акта є раціональне використання коштів обласного бюджету для розвитку регіонального підприємництва, а саме: зростання економічного ефекту від діяльності суб’єктів господарювання, створення нових робочих місць.
Кількісні значення показників результативності акта наведені в таблиці, що додається.
8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначеної мети.
У результаті реалізації регуляторного акта досягнуті такі основні цілі:
- спрощено доступ суб’єктам підприємницької діяльності до безвідсоткових кредитних ресурсів;
- з обласного бюджету в 2009 році на мікрокредитування представників малого бізнесу виділено 75,15 тис. грн., які надані таким організаціям – переможцям конкурсу: ФО-П Гапоник С.В. – 25 тис. грн., ФО-П Камнєв А.М. – 25 тис. грн., ФО-П Беженська О.П. – 25,15 тис. грн.
У 2010 році по наданих у 2009 році позиках до бюджету Харківської області було повернуто 33,681 тис. грн.
Надані кредити дали можливість суб’єктам підприємницької діяльності збільшити обсяги виробництва, запровадити новітні інноваційні технології, створити нові робочі місця.
Дане розпорядження діє в 2009-2011 роках у зв’язку з тим, що згідно з Порядком використання коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування представників малого та середнього бізнесу в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області, мікрокредит у формі безвідсоткової позики надається суб’єктам підприємницької діяльності строком від 1 до 2 років (пункт 3.2. Порядку).


Начальник Головного управління
економіки облдержадміністрації                                                                С.В.Авершин