Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз регуляторного впливу проекту рішення обласної ради «Про визнання таким, що втратило чинність рішення обласної ради від 23 грудня 2003 року «Про затвердження регіональних Правил забудови Харківської області»

За результатами прискореного перегляду регуляторних актів обласної ради, який було проведено у відповідності до Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування», управлінням містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації розроблений проект рішення обласної ради «Про визнання деяких рішень обласної ради, такими, що втратили чинність», яким передбачено визнати таким, що втратило чинність «Внесення змін до рішення обласної ради від 23 грудня 2003 року «Про затвердження регіональних Правил забудови Харківської області».
1. Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати.
Підготовка та внесення проекту рішення обласної ради викликана зміною системи містобудівної документації, а саме виключенням регіональних правил забудови у зв’язку з втратою чинності Закону України «Про планування і забудову територій» на підставі Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 №3038-VI.
Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» визначається зменшення рівня державного регулювання у сфері будівництва, архітектури та містобудування, у тому числі в частині дозвільної та контрольної діяльності, а також адаптації регуляторної політики України до європейських стандартів.
Регіональні правила забудови не узгоджуються з цим законом та потребують такими, що втратили чинність.
2. Обґрунтування, чому дана проблема не може бути визначена за допомогою діючих регуляторних актів. Лише шляхом прийняття окремого рішення обласної ради можна визнати таким, що втратило чинність рішення обласної ради.
3. Визначення очікуваних результатів прийняття запропонованого регуляторного акта. З прийняттям даного регуляторного акта буде усунено невідповідність регуляторного акта обласної ради чинному законодавству України.
4. Визначення цілей державного регулювання. Приведення у відповідність до чинного законодавства України локальних актів – рішення обласної ради.
5. Визначення та оцінка усіх прийнятих альтернативних способів досягнення встановлених цілей. Альтернативних способів досягнення встановленої цілі не існує.
6. Аргументування переваг обраного способу досягнення встановлених цілей. Існує єдиний механізм приведення локальних актів, рішення обласної ради у відповідність до чинного законодавства України.
7. Опис механізму, що забезпечить роз’яснення визначеної проблеми. З прийняттям даного рішення обласною радою будуть приведені її акти у відповідність до чинного законодавства України, в тому числі Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та відповідатиме реалізації державної політики у сфері будівництва, містобудування та архітектури..
8. Обґрунтування доведення, що досягнення запропонованим регуляторним актом встановлених цілей є можливим з найменшими витратами для суб’єктів господарювання, громадян та держави. Вплив зовнішніх факторів на дію акта не передбачається. Із прийняттям регуляторного акта механізми впливу на фізичних, юридичних осіб залишаються незмінними, перешкоди та негативні наслідки щодо впровадження та виконання ними вимог регуляторного акта відсутні.
9. Оцінка ризику впливу зовнішніх чинників на дію запропонованого регуляторного акта. На прийнятий регуляторний акт, рішення обласної ради, вплив зовнішніх чинників не позначиться.
10. Обґрунтування запропонованого строку чинності регуляторного акта. Дане рішення обласної ради є актом одноразової дії, яким визнається таким, що втратило чинність внесення змін до рішення обласної ради від 23 грудня 2003 року «Про затвердження регіональних Правил забудови Харківської області».

 

Заступник голови
обласної державної адміністрації                  В.Г.Дулуб