Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про періодичне відстеження результативності розпорядження голови Харківської облдержадміністрації від 03.09.2004 № 355 «Про затвердження граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком – кооперативним підприємством «Залізничний ринок» (м. Ізюм), з продажу продовольчих і непродовольчих товарів».

1.Виконавець заходів відстеження – Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

2. Цілями прийняття даного розпорядження є:
- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996  № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами);
- запровадження державного регулювання граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком з продажу продовольчих і непродовольчих товарів.
3. Строк виконання заходів із відстеження –з 09.08.2012 по 23.08.2012.
4. Тип відстеження – періодичне.
5.Метод одержання результатів відстеження – використання даних бухгалтерської звітності ПХО «Нововодолазький ринок».
6Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність:
сума одержаного державою єдиного податку, розмір відрахувань на соціальні заходи та в пенсійний фонд, надходженя коштів від надання ринкових послуг, кількість торгових місць, кількість послуг з утримання торгових місць.
7.Кількісні та якісні значення показників результативності акта наведені в таблиці вигод і втрат (додається).
8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
 У результаті реалізації регуляторного акта досягнуто основні цілі:
-   виконані   вимоги    постанови   Кабінету Міністрів України від      25.12.1996 № 1548;
- запроваджено державне регулювання граничних розмірів плати за ринкові послуги, що надаються ринком – ПХО «Нововодолазький ринок», з продажу продовольчих і непродовольчих товарів;
- збільшився розмір надходження до державних соціальних та пенсійного фондів;  
- надання ринкових послуг за помірними тарифами сприяло захисту споживачів від необґрунтованого зростання тарифів на ринкові послуги.
 У той же час необхідно відмітити і негативні наслідки запровадження державного регулювання цін, а саме: відсутність можливості оперативно реагувати на зростання складових собівартості.
 
 
Директор Департаменту економіки і
міжнародних відносин Харківської
обласної державної адміністрації                                                             С.В. Авершин