Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ЗВІТ про результати періодичного відстеження результативності розпорядження голови Харківської облдержадміністрації від 19.10.2009 року № 578 «Про встановлення нормативів рентабельності за надання в оренду торгових приміщень (площ) та устаткування на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів».

1. Виконавець заходів відстеження - Департамент економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації.

2. Цілями прийняття даного розпорядження є:
- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)”(зі змінами);
- недопущення довільного підвищення плати за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування на ринках із продажу продовольчих та непродовольчих товарів, що дозволяє захистити інтереси підприємців і споживачів послуг.

3. Строк виконання заходів із відстеження – раз на три роки, починаючи з дня виконання заходів із повторного відстеження (07.10.2014-17.10.2014).

4. Тип відстеження – періодичне.

5. Метод одержання результатів відстеження – статистичний.

6. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність:
Періодичне відстеження результативності здійснювалося на підставі даних дислокації ринків області, в тому числі кількості ринків, торговельних місць, розміру плати за оренду торгових приміщень (площ) на ринках, а також, на підставі аналізу звернень громадян та суб’єктів підприємницької діяльності.

7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:
Згідно з повноваженнями, наданими облдержадміністрації постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», розпорядженням голови облдержадміністрації від 19.10.2009 № 578 встановлено нормативи рентабельності у розмірі не вище 20% за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.
Станом на 01.09.2014 в області функціонувало 124 ринка, з них з продажу продовольчих товарів – 11, непродовольчих – 17, змішаних – 96. На ринках облаштовано 80284 торговельних місця.
Розмір плати за оренду торговельних місць та/або надання послуг з їх обслуговування на ринках області станом на 01.09.2014 становив від 34 грн. до 250 грн. за 1 кв.м на місяць.

8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:
Впровадження регуляторного акта забезпечує досягнення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави, запобігає необґрунтованому зростанню вартості оренди торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.
Виходячи з вищезазначеного, розпорядження голови облдержадміністрації від 19.10.2009 № 578 «Про встановлення нормативів рентабельності за надання в оренду торгових приміщень (площ) та устаткування на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів» вважаємо за необхідне залишити без змін.


Директор Департаменту економіки
і міжнародних відносин Харківської
обласної державної адміністрації                                                          В. М. Коваленко