Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про періодичне відстеження результативності розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 15 вересня 2004 року № 378 «Про затвердження граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком – ТОВ «Ринок», з продажу продовольчих і непродовольчих товарів».

1. Виконавець заходів відстеження – Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

2.Цілями прийняття даного розпорядження є:
- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами);
- запровадження державного регулювання граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком ТОВ «Ринок» (м. Вовчанськ) з продажу продовольчих і непродовольчих товарів.

3. Строк виконання заходів із відстеження – раз на три роки, починаючи з дня виконання заходів щодо повторного відстеження (з 05 січня по 22 січня 2015 року).

4. Тип відстеження – періодичне.

5. Метод одержання результатів відстеження – використання даних бухгалтерської звітності товариства з обмеженою відповідальністю «Ринок»
м. Вовчанськ.

6. Дані та припущення, на осанові яких відстежувалася результативність:
доходи, які отримані підприємством, показники результатів діяльності від надання ринкових послуг, сума податку на додану вартість, розмір відрахувань на соціальні заходи та в Пенсійний фонд, кількість послуг з утримання торговельних місць.

7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта наведені в таблиці вигод і втрат (додається).

8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
У результаті реалізації регуляторного акта досягнуто основні цілі:
- виконані вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548;
- запроваджено державне регулювання граничних розмірів плати за ринкові послуги, що надаються ринком – ТОВ «Ринок», з продажу продовольчих і непродовольчих товарів;
- сприяння захисту споживачів від необґрунтованого зростання тарифів на ринкові послуги за помірними тарифами.
У той же час, необхідно відмітити зменшення суми єдиного податку та зменшення розміру надходження до державних соціальних та Пенсійного фондів.
Також негативними наслідками запровадження державного регулювання цін є відсутність можливості оперативно реагувати на зростання складових собівартості.

 

Директор Департаменту економіки
і міжнародних відносин Харківської
обласної державної адміністрації                                                           В.М. Коваленко