Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту розпорядження «Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 23.12.2008 №1705 «Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у спільні

Аналіз розроблений на виконання та дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та «Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308.

1. Визначення проблеми, яку пропонується вирішити шляхом упровадження запропонованого акту.
У зв’язку зі змінами в діючому законодавстві щодо оренди державного та комунального майна виникла негайна потреба розробити та затвердити зміни до нормативно – правового акта, який би дозволив привести положення Методики у відповідність до норм чинного законодавства.
Метою внесення змін до Методики є удосконалення організаційно-економічного механізму розрахунку та стягнення плати за оренду комунального майна району.

2. Визначення цілей державного регулювання.
Цілі затвердження розпорядження «Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 23.12.2008 №1705 «Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району»:
- правове забезпечення процесу управління і внесення плати за використання майна, яке знаходиться у комунальній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району;
- забезпечення прозорості і доступності Методики розрахунку орендної плати;
- удосконалення механізму здійснення розрахунку погодинної орендної плати при передачі в оренду комунального майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району.

3. Визначення і оцінка всіх прийнятих альтернативних способів досягнення поставлених цілей.
Альтернативи вирішення проблеми:
1) збереження існуючого стану, тобто залишити без змін діючи ставки орендної плати за використання майна комунальної власності.
Дана альтернатива є неприйнятою оскільки:
- сприяє неефективному використанню майна;
- не можливо оптимізувати надходження до районного бюджету;
2) затвердження розпорядження «Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 23.12.2008 №1705 «Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району». Ця альтернатива сприяє вирішенню існуючих проблем, але вона не є реалістичною і не може бути вирішена на районному рівні.

4. Механізм, який передбачається використовувати для розв'язання проблеми.
Для розв’язання проблеми пропонується затвердження районною державною адміністрацією розпорядження про внесення змін до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району.

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.
Прийняття змін та доповнень до Методики забезпечить приведення її у відповідність до норм чинного законодавства.
Запровадження запропонованого акта забезпечить високу вірогідність досягнення поставлених цілей.

6. Визначення очікуваних результатів прийняття акта.
Проект змін до методики передбачає:
- приведення її у відповідність до норм чинного законодавства;
- удосконалення порядку розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району;
- збільшення надходжень до районного бюджету.

7. Термін дії регуляторного акту.
Термін дії розпорядження районної державної адміністрації, що затверджується, необмежений, зміни та доповнення будуть вноситися у разі зміни чинного законодавства.

8. Визначення показників результативності регуляторного акту.
Наступні показники результативності:
- розмір орендної плати по окремим видам використання майна;
- кількість укладених договорів;
- сума надходжень орендної плати.

9. Визначення заходів, з допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.
Базове відстеження результативності регуляторного акта здійснюється до набрання ним чинності.
Повторне відстеження результативності регуляторного акта здійснюється через рік з дня набрання чинності, але не пізніше двох років з дня набрання чинності.
Періодичні відстеження результативності регуляторного акта здійснюються раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.
Звіти про відстеження будуть оприлюднені в районній газеті «Вісті Дергачівщини».