Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про внесення змін до розпорядження голови райдержадміністрації від 23.12.2008 №1705

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 14.09.2011 № 961 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1995 р. № 629 і від 4 жовтня 1995 р. № 786»:

1. Унести до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району (надалі - Методика), затвердженої розпорядженням голови районної державної адміністрації від 23.12.2008 №1705, зареєстрованим в Дергачівському районному управлінні юстиції 08.01.2009 за № 2/73 та погодженим Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва 24.11.2008, рішення №39, такі зміни:

1.1. В назві, пункті 1 розпорядження та додатку до розпорядження назву Методики викласти в такій редакції:
«Методика розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району та пропозиції її розподілу».

1.2. У пункті 1 Методики слова « і порядок» виключити.

1.3. Абзац другий пункту 2 викласти в такій редакції:
«У разі коли орендодавцем нерухомого майна (будинку, споруди, приміщення) є комунальне підприємство, установа, організація, розмір орендної плати погоджується з органом, визначеним у абзаці 2 статті 5 Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

1.4. У пункті 4:
у підпункті 2:
слова «за перший місяць оренди» замінити словами «за базовий місяць розрахунку орендної плати – останній місяць, за який визначено індекс інфляції»;
у підпункті 3:
слова «З урахуванням розміру орендної плати за перший місяць» замінити словами «З урахуванням розміру орендної плати за базовий місяць», а слова «плати за наступні місяці» - словами «плати за перший та наступні місяці»;
доповнити пункт 4 підпунктом 4 такого змісту:
«Розрахунок орендної плати за базовий місяць затверджується орендодавцем».

1.5. У пункті 5:
в абзаці першому формулу «Опл= Вз х Сор.ц» замінити такою формулою:

(Воз + Внм) х Сор.ц
«Опл = ---------------------- »;
100

в абзаці другому слова «Вз – вартість необоротних основних засобів (без незавершенного будівництва) за незалежною оцінкою на час оцінки об’єкта оренди, грн.;» замінити словами «Воз – вартість основних засобів за незалежною оцінкою на час оцінки об’єкта оренди, гривень; Внм – вартість нематеріальних активів за незалежною оцінкою на час оцінки об’єкта оренди, гривень;».

1.6. Пункт 6 викласти в такій редакції :
«6. Розмір річної орендної плати у разі оренди іншого, крім нерухомого, окремого індивідуально визначеного майна, встановлюється за згодою сторін, але не менш як 10 відсотків вартості орендованого майна за результатами незалежної оцінки, а у разі, коли орендарем є суб’єкт малого підприємництва, - не менше як 7 відсотків вартості орендованого майна за результатами такої оцінки.».

1.7. У пункті 7:
в абзаці першому формулу «Опл = Вп х Сор» замінити такою формулою:

Вп х Сор
« Опл = ------------------ »;
100
абзац третій виключити.

1.8. Абзац перший пункту 8 доповнити реченням такого змісту: «Індексація річної орендної плати проводиться один раз на рік на підставі річних індексів інфляції у строки, визначені договором оренди.».

1.9. Пункт 10 викласти в такій редакції:
«10. Перед розрахунком орендної плати за перший місяць оренди чи після перегляду розміру орендної плати визначається розмір орендної плати за базовий місяць розрахунку за такою формулою:
 

Опл
Опл.міс = -------- х Ід.о. х Ім,
12

де Опл – розмір річної орендної плати, визначений за цією Методикою, гривень; Ід.о. – індекс інфляції за період з дати проведення незалежної або стандартизованої оцінки до базового місяця розрахунку орендної плати; Ім – індекс інфляції за базовий місяць розрахунку орендної плати.
Розмір орендної плати за перший місяць оренди визначається шляхом коригування розміру орендної плати за базовий місяць на індекс інфляції за період з першого числа наступного за базовим місяця до останнього числа першого місяця оренди.».

1.10. Абзац другий пункту 12 виключити.

2. Додатки до Методики розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району та пропозиції її розподілу викласти в новій редакції (додаються).

3. Контроль за виконанням данного розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Лазарєва Г.Ю.

4. Розпорядження набирає чинності в порядку встановленому законодавством.

Голова районної державної адміністрації    В.М. КАЦУБА

 

Додаток 1
до Методики розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району та пропозиції її розподілу

ОРЕНДНІ СТАВКИ
за використання цілісних майнових комплексів підприємств,
що є спільною власністю територіальних громад
сіл, селищ, міста району

Найменування
Орендна ставка, відсотків
Цілісні майнові комплекси підприємств, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міста району:
 
 
 
тютюнової промисловості, лікеро-горілчаної та виноробної промисловості, радгоспів-заводів (що виробляють виноробну продукцію)
25
з виробництва електричного та електронного устаткування,  деревини та виробів з деревини, меблів, з організації концертно-видовищної діяльності та виставкової діяльності, ресторанів, морського, залізничного та автомобільного транспорту, торгівлі, випуску лотерейних білетів та проведення лотерей, кольорової металургії, нафтогазодобувної промисловості
20
електроенергетики, газової, хімічної і нафтохімічної промисловості, чорної металургії, зв'язку, швейної та текстильної промисловості, ресторанного господарства (крім ресторанів), з виробництва транспортних засобів, устаткування та їх ремонту, виробництва машин та  устаткування, призначеного для механічного, термічного оброблення матеріалів або здійснення інших операцій, з виробництва гумових та пластмасових виробів, лісового господарства, рибного господарства, целюлозно-паперової промисловості, переробки відходів, видобудування неенергетичних матеріалів, з надання додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій, паливної промисловості, побутового обслуговування            
16
сільського господарства, харчової промисловості (крім лікеро-горілчаної та виноробної промисловості), радгоспів – заводів, крім тих, що виробляють виноробну продукцію), металообробки, освіти, науки та охорони здоров’я, легкої (крім швейної та текстильної) промисловості, з виробництва будівельних матеріалів                               
12
Інші об’єкти
10