Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ПОРЯДОК відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, розпорядником якої є Харківська обласна державна адміністрація

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядження голови Харківської обласної державної

1. Порядком відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, розпорядником якої є Харківська обласна державна адміністрація (далі – Порядок) визначається механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються Харківською обласною державною адміністрацією за запитами на інформацію.
Цей Порядок застосовується у випадку, коли Харківська обласна державна адміністрація є належним розпорядником інформації.

2. Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів здійснюється у разі потреби у виготовленні більш як 10 сторінок запитуваних документів, починаючи з першої сторінки, відповідно до розмірів плати за копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію Харківською обласною державною адміністрацією, затверджених розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації.

3. Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається відділом фінансового забезпечення Харківської обласної державної адміністрації (далі – відділ фінансового забезпечення).

4. Управління забезпечення доступу до публічної інформації Харківської обласної державної адміністрації (далі – Управління) в разі необхідності здійснення копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок подає заявку на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі – Рахунок), до відділу фінансового забезпечення Харківської обласної державної адміністрації (далі – відділ фінансового забезпечення) за формою згідно з Додатком 1.
Управлінням здійснюється облік заявок у відповідному журналі.

5. На підставі отриманої заявки відділ фінансового забезпечення протягом одного робочого дня виписує Рахунок за формою згідно з Додатком 2 і передає його структурному підрозділу, у якому знаходиться запитувана інформація, для направлення в установлений законом строк запитувачу інформації.
Відділом фінансового забезпечення здійснюється облік Рахунків у відповідному журналі.
Рахунок на відшкодування витрат надсилається запитувачеві в строк, установлений законом для надання відповіді на запит на інформацію.

6. Оплата рахунку на відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача.

7. Не пізніше наступного дня після надходження від запитувача інформації коштів на рахунок Управління відділ фінансового забезпечення передає до Управління, копію виписки з рахунку, на який зараховано кошти, завізовану відповідальною особою відділу фінансового забезпечення з проставлянням її прізвища, імені, по батькові та поточної дати.

8. У разі якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію можна визначити заздалегідь і запитувач надіслав документ, що підтверджує оплату коштів, пов'язаних з наданням відповіді та обрахованих згідно з цим Порядком, відповідь надається в установлений законом строк.
У разі якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію можна визначити заздалегідь, але запитувач не надіслав документ, що підтверджує оплату коштів, пов'язаних з наданням відповіді, обрахунок цих витрат здійснюється відділом фінансового забезпечення. Рахунок на відшкодування витрат надсилається запитувачу в строк, установлений законом для надання відповіді на запит на інформацію.

9. Запитувані документи надаються після підтвердження повної оплати Рахунка протягом трьох робочих днів після підтвердження факту оплати.

10. Відповідь на запит не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати витрат, пов'язаних із наданням відповіді за запитом на інформацію.


Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації                                                                    В.В. Хома