Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз регуляторного впливу проекту нормативно-правового акту «Про внесення змін до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 29.04.2009 № 249 «Про визначення на конкурсних засадах підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу»

1. Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв'язати шляхом державного регулювання господарських відносин
16 вересня 2011 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 29.06.2011 №953, якою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування».
Новою редакцією Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування (далі-Порядок) внесено зміни до процедури відбору підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу по організації забезпечення і підготовки матеріалів для проведення засідань конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників.
 
2.  Обґрунтування причин, з яких визначена проблема не може бути розв'язана за допомогою діючих регуляторних актів, та розгляд можливості внесення змін до них
На цей в області діє розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29.04.2009 року №249, що є регуляторним актом і яким визначено процедуру відбору підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу з організації забезпечення і підготовки матеріалів для проведення засідань комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в Харківській області. Зазначене розпорядження видано відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», до якої було внесено зміни постановою Кабінету Міністрів України від 29.06.2011 №953.
У зв’язку з цим, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.1992 № 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» розроблено проект розпорядження про внесення змін до зазначеного розпорядження.
 
3. Визначення результативності регуляторного акта
Впровадження змін до регуляторного акту дозволить забезпечити дотримання основних принципів державної регуляторної політики та здійснення перегляду регуляторних актів.
 
4. Визначення цілей регулювання
Метою прийняття цього розпорядження є перегляд існуючого нормативного акта в результаті чого, обласною державною адміністрацією буде здійснено перегляд регуляторного акта у зв’язку із внесенням змін до Порядку, що повною мірою реалізує повноваження з підготовки та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування, що визначені Порядком проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 (із змінами) і прискорення розвитку галузі автомобільного транспорту, задоволення зростаючих потреб населення в перевезеннях, підвищення якості транспортних послуг. 
Основним завданням проекту документа є приведення нормативно-правового акту Харківської обласної державної адміністрації у відповідність до вимог чинного законодавства, до якого було внесено зміни
 
5. Оцінка альтернативних способів досягнення встановлених цілей, в тому числі таких, які не передбачають безпосереднього державного регулювання господарських відносин
Не внесення змін до існуючого регуляторного акту призведе до грубого порушення основних засад законодавства.
 
6. Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта
В разі прийняття акта, органами виконавчої влади будуть реалізовані повноваження надані їм Законом України «Про автомобільний транспорт, задоволення зростаючих потреб населення в перевезеннях, прискорення розвитку галузі автомобільного транспорту та підвищення якості транспортних послуг.
 
7. Обґрунтоване доведення доцільності понесених витрат
Прийняття цього регуляторного акту не потребує додаткових фінансових витрат.
 
8. Обґрунтування запропонованого строку чинності регуляторного акта
Термін дії запропонованого регуляторного акта постійний, із можливістю внесення у нього змін у разі змінення нормативно-правових актів вищого рівня, що регулюють дане питання.
 
9. Визначення показників результативності регуляторного акта
Основними показниками результативності регуляторного акта є забезпечення якісної підготовки матеріалів для проведення засідань комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в Харківській області.
 
10. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта в разі його прийняття
Результативність даного розпорядження буде відстежуватись шляхом здійснення постійного моніторингу стану підготовки матеріалів для проведення засідань комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в Харківській області
З метою оцінки ступеня досягнення цим актом визначених цілей повторне відстеження результативності буде здійснене не пізніше як через рік після набрання чинності актом.
Після прийняття проекту акта відстеження його результативності буде здійснюватись Головним управлінням промисловості, транспорту і зв’язку Харківської обласної державної адміністрації.
                                     
Начальник Головного                                                                                     Ю.О.Гуренко
управління промисловості, транспорту і зв’язку