Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Порядок забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів – учасників спортивних заходів

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови
обласної державної адміністрації

 

1. Порядок забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів – учасників спортивних заходів (далі – Порядок) визначає механізм забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів обласних команд, спортсменів шкіл вищої спортивної майстерності, спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центру олімпійської підготовки та спеціалізованих закладів спортивного профілю, що фінансуються з обласного бюджету, спортсменів – учасників фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів з видів спорту інвалідів, учасників зборів та таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів (далі – спортсмени), які є учасниками спортивних заходів (далі – спортивні заходи).

2. Видатки на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів здійснюються в межах та за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік по галузі «Фізична культура і спорт» (далі – бюджетні кошти).

3. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення забезпечуються спортсмени згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить спортивний захід.

4. Під час забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів організатор, що проводить спортивний захід, керується Законами України «Про фізичну культуру і спорт», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про реабілітацію інвалідів України» та цим Порядком.

5. Під час проведення спортивного заходу організатор, що його проводить, забезпечує спортсменів лікарськими засобами та виробами медичного призначення відповідно до грошової норми витрат на забезпечення спортсменів, учасників спортивних заходів лікарськими засобами та виробами медичного призначення (додаток 2).

6. До спортивних заходів, під час проведення яких спортсмени забезпечуються лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок бюджетних коштів, належать:

спортивні заходи, включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Харківської області на відповідний рік, затвердженого обласною державною адміністрацією, навчально-тренувальні збори команд з видів спорту;

фізкультурно-оздоровчі, спортивні заходи з видів спорту інвалідів, збори та табори з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів;

спортивні заходи, що проводяться центром олімпійської підготовки, спеціалізованими закладами спортивного профілю, обласними федераціями, осередками всеукраїнських федерацій у Харківській області, обласними організаціями фізкультурно-спортивних товариств (далі – спортивні організації), школами вищої спортивної майстерності, спеціалізованими дитячо-юнацькими школами олімпійського резерву, дитячо-юнацькими спортивними школами, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів (далі – школи).

Під час проведення спортивних заходів учасники, у разі потреби, забезпечуються «аптечкою екстреної медичної допомоги».

7. Видатки на забезпечення учасників лікарськими засобами та виробами медичного призначення здійснюються організатором, що проводить спортивний захід, згідно із затвердженим кошторисом витрат на проведення такого заходу та грошовими нормами витрат на забезпечення спортсменів, учасників спортивних заходів лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

8. Призначення лікарських засобів, виробів медичного призначення на період проведення спортивного заходу, визначення графіка їх приймання (застосування) здійснюється тренером, лікарем команди, лікарем спортивної організації або школи для кожного учасника індивідуально з дотриманням антидопінгових вимог відповідно до Всесвітнього антидопінгового кодексу, таких міжнародних стандартів Всесвітньої антидопінгової агенції, як «Заборонений список», з терапевтичного використання заборонених речовин та методів, з тестування.

9. Заявка на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення, необхідних для забезпечення учасників, складається тренером, лікарем команди та після погодження з головним лікарем команди та відповідальним за проведення фізкультурно-оздоровчого, спортивного державного заходу з видів спорту інвалідів, зборів та таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів.

Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які повинні бути в «аптечці екстреної медичної допомоги», затверджується організатором, що проводить спортивний державний захід, за поданням лікаря окремо у кожному випадку.

10. Придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення здійснюється організатором, що проводить спортивний захід, на підставі відповідних заявок.

11. Організатор, що проводить спортивний захід, видає лікарські засоби та вироби медичного призначення тренерам та лікарям.

12. Тренер або лікар видає лікарські засоби та вироби медичного призначення спортсменам згідно з відомістю про видачу таких засобів та виробів під підпис.

Зазначена відомість є підставою для списання в установленому порядку використаних лікарських засобів та виробів медичного призначення.

 

Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації                                                              В.В. Хома