Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Порядок забезпечення харчуванням за рахунок коштів обласного бюджету учасників спортивних заходів

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови
обласної державної адміністрації

 

1. Порядок забезпечення харчуванням за рахунок коштів обласного бюджету спортсменів, тренерів та інших учасників спортивних заходів (далі – Порядок), визначає механізм забезпечення харчуванням за рахунок коштів обласного бюджету (далі – бюджетні кошти) учасників спортивних заходів (далі – спортивні заходи).

2. До спортивних заходів, учасники яких забезпечуються харчуванням за рахунок бюджетних коштів, належать:

спортивні заходи, включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Харківської області на відповідний рік, затвердженого обласною державною адміністрацією, зокрема державні змагання, навчально-тренувальні збори обласних команд з видів спорту, що проводяться на території України, фізкультурно-оздоровчі, спортивні заходи з видів спорту інвалідів, збори та табори з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів;

спортивні заходи, що проводяться центром олімпійської підготовки, спеціалізованими закладами спортивного профілю, обласними федераціями, осередками всеукраїнських федерацій у Харківській області, обласними організаціями фізкультурно-спортивних товариств (далі – спортивні організації), школами вищої спортивної майстерності, спеціалізованими дитячо-юнацькими школами олімпійського резерву, дитячо-юнацькими спортивними школами, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів
(далі – школи).

3. За рахунок бюджетних коштів під час проведення спортивних заходів забезпечуються харчуванням такі їх учасники:

спортсмени, тренери, спортивні судді та інші учасники, які забезпечують організацію та проведення спортивних заходів (члени комплексної наукової групи, керівники заходів, допоміжні та обслуговуючі працівники, що забезпечують їх проведення), які відповідно до положень (регламентів) про проведення зазначених заходів включені до списку їх учасників згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить спортивний захід;

спортсмени та тренери (обласний, головний, провідний, старший тренер з виду спорту, тренер-реабілітолог, тренер з виду спорту, начальник команди, особистий тренер, тренер-адміністратор, тренер-ветеринар, лікар, тренер-масажист, масажист, тренер-механік, тренер-оператор, тренер-психолог, тренер-хореограф, судді з таких видів спорту як гімнастика художня, гімнастика спортивна, синхронне плавання, стрибки у воду, фігурне катання на ковзанах), які включені до списку учасників навчально-тренувальних зборів з видів спорту згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить такі збори;

тренери з видів спорту інвалідів, тренери-реабілітологи, інваліди, які проходять реабілітацію, супроводжуючі та обслуговуючі працівники, інструктори, інші фахівці, залучені до проведення фізкультурно-оздоровчих, спортивних державних заходів з видів спорту інвалідів, а також зборів та таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів-спортсменів, які відповідно до положень про проведення зазначених заходів включені до списку їх учасників згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить спортивні заходи;

4. Видатки на забезпечення харчуванням здійснюються в межах та за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених кошторисом на відповідний рік по галузі «Фізична культура і спорт».

5. Грошова добова норма витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів затверджується розпорядженням голови обласної державної адміністрації відповідно до добової норми готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних державних заходів, згідно з додатком 1 (далі – добова норма).

Зазначені норми витрат можуть переглядатися щороку до 01 квітня на підставі даних Державного комітету статистики України щодо рівня середньоринкових роздрібних цін на відповідні продукти харчування станом на 01 січня поточного року.

6. Під час проведення спортивних заходів організатор, що проводить такі заходи, забезпечує харчуванням їх учасників відповідно до положення (регламент) про проведення зазначених заходів та добових норм.

Організатор, що проводить спортивні заходи, укладає угоди про надання послуг із забезпечення харчуванням учасників таких заходів за безготівковим розрахунком із закладом громадського харчування з урахуванням його місцезнаходження.

У разі відсутності з об’єктивних причин можливості та доцільності організації повноцінного харчування учасників навчально-тренувальних зборів забезпечення їх харчуванням може здійснюватися шляхом перерахування в установленому порядку бюджетних коштів на їх власні платіжні картки або виплати таких коштів готівкою з урахуванням добових норм та пункту 5 цього Порядку.

7. Забезпечення харчуванням спортсменів обласних команд та їх тренерів під час участі у навчально-тренувальних зборах, фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходах з видів спорту інвалідів, зборах та таборах з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, визначених у пункті 2 цього Порядку, здійснюється відповідно до грошових добових норм шляхом:

укладення з закладом громадського харчування договору про надання послуг із забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів за безготівковим розрахунком;

надання закладом громадського харчування сухого пайка учасникам спортивних заходів (у разі неможливості забезпечення їх харчуванням шляхом надання відповідних послуг).

Тренер, лікар команди або головний (старший) тренер команди з виду спорту на навчально-тренувальному зборі відповідно до добових норм визначає раціон харчування в межах визначених калорій, складає меню, в тому числі щодо харчування спортсменів-вегетаріанців, спортсменів-юніорів.

У разі відсутності з об’єктивних причин можливості та доцільності організації повноцінного харчування учасників навчально-тренувальних зборів забезпечення їх харчуванням може здійснюватися шляхом перерахування в установленому порядку бюджетних коштів на їх власні платіжні картки або виплати таких коштів готівкою з урахуванням добових норм та пункту 5 цього Порядку.

8. Забезпечення харчуванням спортсменів і тренерів спортивних організацій та шкіл у разі наявності харчоблоку здійснюється шляхом закупівлі продуктів харчування відповідно до добових норм і коефіцієнтів, виходячи з меню, яке складає тренер або лікар.

У разі відсутності в спортивних організаціях та школах харчоблоку та проведення навчально-тренувальних зборів за їх межами забезпечення харчуванням здійснюється шляхом укладення договорів із закладами громадського харчування відповідно до добових норм.

У разі відсутності з об’єктивних причин можливості та доцільності організації повноцінного харчування учасників навчально-тренувальних зборів забезпечення їх харчуванням може здійснюватися шляхом перерахування в установленому порядку бюджетних коштів на їх власні платіжні картки або виплати таких коштів готівкою з урахуванням добових норм і коефіцієнтів та пункту 5 цього Порядку.

9. Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та готової продукції несе керівник закладу, який забезпечує харчуванням учасників спортивних заходів.

 

Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації                                                                В.В. Хома