Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про внесення змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Харківській області.

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження
Проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про внесення змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Харківській області» підготовлено для забезпечення реалізації обласною державною адміністрацією повноважень щодо надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Харківській області.
 
2. Мета і шляхи її досягнення
Метою прийняття розпорядження голови обласної державної адміністрації є внесення змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Харківській області та врегулювання відносин у цій сфері.
 
3. Правові аспекти
Проект розпорядження голови обласної державної адміністрації розроблений відповідно до:
статті 16 Закону України «Про рекламу»;
статті 4 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності»;
пункту 63 Переліку документів дозвільного характеру, затвердженого Законом України «Про Перелік документів дозвільного характеру»;
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;
Закону України «Про автомобільні дороги»;
статей 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»;
Типових правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05 грудня 2012 року № 1135. 
 
4. Фінансово-економічне обґрунтування
Реалізація проекту розпорядження голови обласної державної адміністрації не потребує додаткових матеріальних та інших витрат, видача дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Харківській області здійснюється безоплатно.
  
5. Позиція заінтересованих органів
Проект розпорядження голови обласної державної адміністрації потребує погодження із Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України та з Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.
 
6. Регіональний аспект
Проект розпорядження не стосується питання розвитку адміністративно-територіальної одиниці.
 
7. Громадське обговорення
Проект розпорядження потребує громадського обговорення відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» шляхом його оприлюднення на офіційному веб-сайті Харківської обласної державної адміністрації (www.kharkivoda.gov.ua).
 
8. Прогноз результатів
Видання розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про внесення змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Харківській області» забезпечить реалізацію обласною державною адміністрацією повноважень щодо надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Харківській області та сприятиме врегулюванню суспільних відносин у цій сфері.
  
 
Директор Департаменту економіки і
міжнародних відносин        Харківської
обласної державної адміністрації                                                  В.М. Коваленко