Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пояснювальна записка до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17 червня 2010 року №1744-V «Про затвердження Регіональних правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі»

     1.Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Рішення, підготовлено на підставі постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» від 5 жовтня 1998 року №1597 (зі змінами).

 

  1. Мета і шляхи її досягнення

Метою рішення є приведення до відповідності існуючі Регіональні правила надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі до постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» від 5 жовтня 1998 року №1597 (зі змінами).

  1. Правові аспекти

Правові підстави розроблення рішення:

-постанова Кабінету Міністрів «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі»;

-Регіональні правила надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, затверджені рішенням обласної ради від 17 червня 2010 року №1744-V;

-Програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012-2015 роки, затверджена рішенням обласної ради від 1 березня 2012 року №356-VІ.

  1. Фінансово-економічне обґрунтування

Рішеннями обласної ради ХІ сесії VI скликання від 01.03.2012 №356-VІ «Про затвердження обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012-2015 роки» та від 05.03.2013 №658- VІ «Про внесення змін до рішення обласної ради від 20 грудня 2012 року №589- VІ «Про обласний бюджет на 2013 рік» та додатків до нього (зі змінами)»  передбачено виділення коштів в обсязі 475,0тис.грн. для кредитування індивідуальних сільських забудовників у 2013 році.

  1. Позиція заінтересованих органів

За ініціативою КП «Харківський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», підтримкою обласної державної адміністрації.

  1. Регіональний аспект

Прийняття даного рішення дасть можливість КП «Харківському обласному фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» на виконання програми «Власний дім» надавати пільгові довгострокові кредити індивідуальним забудовникам житла на селі, з урахуванням місцевих умов.

  1. Громадське обговорення

Проект рішення потребує оприлюдненню на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації.

  1. Прогноз результатів

Прийняття рішення дасть можливість у рамках виконання програми «Власний дім» надавати пільгові довгострокові кредити індивідуальним забудовникам житла на селі з урахуванням місцевих умов з дотриманням норм постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі», створити правову основу для ефективного та раціонального використання коштів обласного бюджету, передбачених програмою «Власний дім» в області на період до 2015 року.

 

Директор
КП «Харківський обласний фонд

підтримки індивідуального житлового
будівництва на селі»                                                                                  О.І.Молодькова