Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антропометричні характеристики населення області (за даними вибіркового опитування домогосподарств)

У листопаді 2012р. працівниками Головного управління статистики проведено вибіркове обстеження умов життя домогосподарств, одним з питань якого є дослідження антропометричних характеристик населення.
Загальна кількість домогосподарств в області налічує 1029,4 тис. домогосподарств. Середній розмір домогосподарств області становить 2,45 особи.
Слід відмітити, що за результатами обстеження лише 41,7% населення області мають нормальну вагу тіла, яка визначається показником ”Індекса маси тіла“ (ІМТ) і є відношенням ваги людини у кілограмах до квадрату її зросту у метрах (по Україні – 44,1%). Згідно нормам, встановленим Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Індекс маси тіла вважається нормальним у межах від 18,5 до 25. За цією методологією 43,6% населення Харківщини мають надлишкову масу тіла, майже кожен сьомий (14%) мешканець області страждає на ожиріння, а понижену масу тіла має 0,5% осіб.
Треба зазначити, що в середньому по країні більше половини населення (54,6%) страждає від зайвої ваги. Найбільше повних людей мешкає на Сумщині, де троє осіб з п’яти (61,5%) мають надлишкову вагу.
Понижену масу тіла (менше 18,5) мають 1,3% населення країни, з них найменш (0,1%) на Івано-Франківщині, найбільше (3,1%) на Луганщині.

Заступник начальника   І.Г. Наумов