Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підсумки пожежонебезпечного періоду 2015 року

Інформація щодо заходів, які було вжито з метою запобігання виникненню лісових пожеж і оперативного реагування на них в поточному році.

За інформацією Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства для нагляду за пожежною ситуацією в лісових масивах області працюють 29 пожежно-спостережних веж, з яких на 6 встановлено телевізійні системи спостереження, 1 телевізійна система встановлена на вежі оператору мобільного зв’язку. По ДП „Ч.Бабчанське лісове господарство” в поточному році впроваджено програму щодо визначення місця виникнення лісової пожежі методом засічок. Організовано роботу пожежно-сторожової служби, згідно опрацьованих маршрутів здійснюється патрулювання лісових насаджень працівниками державної лісової охорони. Харківською ланкою авіаційної охорони лісів Гослесагенства України здійснюється авіаційне патрулювання лісових насаджень. Всього проведено 2246 пожароохраных рейдів до рейдів залучено 507  працівників правоохоронних органів, в ході рейдової роботи виявлено і притягнено до відповідальності 477 порушників Правил пожежної безпеки в лісах, на винних накладено 8,4 тис. грн. штрафів.

Виконання протипожежних заходів проводиться у відповідності до проектів протипожежного облаштування лісових насаджень.Влаштовано 3,7 тис. км. нових протипожежних мінералізованих смуг. Пройдено доглядом 27,1 тис. км за мінералізованими смугами та протипожежними розривами. Перекрито 840 позапланових доріг. Встановлено 543 аншлагів та бігбордів на протипожежну тематику. Проведено обрізку гілля хвойних дерев вздовж доріг, протипожежних розривів на висоту до 2 метрів на площі 22,1 га. Проведено 382 виступи в засобах масової інформації. Проведено 3931 лекція і бесіда з населенням та відпочиваючими.

Протягом пожежонебезпечного сезону 2015 року в лісових насадженнях підпорядкованих лісогосподарських підприємств виявлено та ліквідовано 178 лісових пожеж на загальній площі 79,24 га.

Завдяки своєчасному виявленню та оперативному гасінню не допущено верхових пожеж та їх розповсюдження на населені пункти, інші об’єкти, які межують з лісовими масивами.