Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перелік об’єктів, які відновлюватимуть в області, пропонують розширити на понад 100 пунктів

Перелік об’єктів, які відновлюватимуть в області, пропонують розширити на понад 100 пунктів

Зміни, які пропонують внести до Програми економічного та соціального розвитку Харківської області та обласного бюджету - 2019, розглянули на засіданні постійної комісії облради.

Засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва відбулось 12 серпня під головуванням Юлії Світличної. Депутати розглянули низку питань, у тому числі: хід виконання Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2019 рік та внесення змін до неї, внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік та про виконання Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року.

Доповідаючи про виконання Програми соцекономрозвитку, директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос навів інформацію про роботу основних галузей економіки області за перше півріччя 2019 року. Зокрема, він відзначив позитивну динаміку в реалізації підприємствами області промислової продукції та суттєве зростання, яке демонструє в 2019-му галузь сільського господарства (індекс виробництва валової продукції в регіоні склав 123,3% при середньому по Україні 105,8%).

Також Андрій Колос повідомив про зміни, які запропоновано внести до програми. Зокрема, черговий раз цього року планують розширити перелік об’єктів, включених до 5-ї частини програми - «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2019 році».

«Зміни полягають у включенні до програми нових об’єктів, - пояснив Андрій Колос. - Пропонується додати 110 нових об’єктів із запланованим обсягом фінансування 119,7 млн грн, а також внести зміни по 144 об’єктах. По галузі «Охорона здоров’я» пропонується додати 9 нових об’єктів та внести зміни по 18 об’єктах. По галузі «Житлово-комунальне господарство» - додати 2 нових об’єкти та внести зміни по 15. По галузі «Культура і туризм» - додати 5 нових об’єктів та внести зміни по 5 об’єктах. По галузі «Освіта» - додати 10 нових об’єктів та внести зміни по 5. По галузі «Фізкультура і спорт» внести зміни по 1 об’єкту та по паливно-енергетичній галузі - додати 84 об’єкти».

Окрім розширення переліку об’єктів, що можуть бути профінансовані в рамках Програми економічного та соціального розвитку, на найближчій сесії депутатам пропонуватимуть внести низку змін до обласного бюджету. Серед них передбачене виділення додаткових коштів на проведення відновлювальних робіт на низці об’єктів будівництва та ЖКГ (у тому числі ремонт систем водопостачання, переоснащення котельних, капремонт покрівель будинків у районах області, додаткові кошти на проведення ремонтів у обласних лікарнях, закладах культури та закладах освіти в районах).

Підбиваючи підсумки засідання комісії, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що стратегія розвитку Харківської області, яка була розроблена ще в 2015 році, демонструє свою ефективність.

«Ми не на словах, а на справах можемо фіксувати значне вкладення коштів та значну кількість ремонтів на об’єктах, які дійсно потребували цього ще раніше: по 20, 30, 40 років. Сьогодні ми доходимо навіть у далекі села, де є проблеми, що потребують нашої уваги. Спираємося в цьому на ініціативу місцевого населення, депутатського корпусу та представників виконавчої влади. Потрібно робити багато, не на все можливо закласти фінансування та все зробити в один рік, але спільна праця дає результати. Будемо планувати стратегію на подальший період часу, закладатимемо ще більше об’єктів та укріплюватимемо життя тих людей, які покладають на нас сподівання», - сказала керівниця області.

Більше фото