Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА зустрілася з мером Риму

Голова ХОДА зустрілася з мером Риму

З Вірджинією Раджі Юлія Світлична обговорила перспективи розвитку міжрегіонального співробітництва.

«Співпраця України з Італією розвивається. У 2017 році ця країна стала 6-м торговим партнером України у світі за обсягами торгівлі та 3-м - за товарообігом. Подальшу активізацію співпраці між Харківською областю та Італією ми нещодавно обговорювали під час зустрічі в Харкові з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Давиде Ла Чечіліа. Одним з перспективних напрямків для реалізації цього завдання є розвиток міжрегіонального партнерства», - зазначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона також підкреслила, що на активізації взаємин Харківської області та Риму позитивно позначиться відкриття прямих рейсів Харків - Рим, яке заплановане навесні 2019 року.

У ході зустрічі Юлія Світлична та Вірджинія Раджі розглянули можливості співробітництва в економічній та освітній сферах, сільському господарстві, сферах культури й туризму. Також голова ХОДА та мер Риму домовилися про розробку та підготовку до подальшого підписання угоди про партнерство між Римом і Харківською областю. На завершення зустрічі Юлія Світлична запросила Вірджинію Раджі відвідати Харків.