Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Давіде Ла Чечіліа домовились про розширення співпраці між Харківщиною та Італією

Юлія Світлична та Давіде Ла Чечіліа домовились про розширення співпраці між Харківщиною та Італією

25 вересня голова ХОДА зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні.

Відкриваючи зустріч, керівник області відзначила, що пан посол часто відвідує Харківщину. Між нашим регіоном та Італією налагоджена співпраця в різних сферах, і вона вже дає конкретні результати.

«Безумовно, це відкриття нових авіарейсів до Італії. Пряме авіасполучення не тільки допомагає нашим землякам побачити Італію, але й надзвичайно важливе для двосторонніх відносин, - сказала Юлія Світлична. - Також відзначаю, що в 2017 році Італія стала 6-м торговельним партнером України у світі за обсягом торгівлі та 3-м - за товарообігом. І цього року співпраця тільки активізується».

Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні, у свою чергу, підкреслив, що з Харківською областю Італія реалізувала низку спільних проектів. Зокрема, таким проектом стала конференція з астрофізики в Харкові, учасниками якої стали науковці з Італії. Він відзначив, що співпраця у сфері науки та освіти триватиме. Серед перспективних проектів – також проведення в Харківській області заходів з презентації італійської культури та кухні.

«Ми також хотіли б співпрацювати в економічному секторі. Хотім залучити до регіону більше італійських інвестицій. Міжнародний економічний форум, який проходитиме в Харкові в кінці тижня, дуже важливий з цієї точки зору. Італійська делегація буде, зокрема, приїде директор нашої торгової палати», - повідомив Давіде Ла Чечіліа.

Підбиваючи підсумки зустрічі, голова ХОДА повідомила, що сторони досягли домовленості про активізацію економічного та бізнес-діалогу, які нададуть можливість залучення нових інвестицій та проектів на територію Харківщини.

«Ми обговорили реалізацію нових проектів у медичній сфері, домовлятимемося про укріплення взаємовідносин між нашими науковими установами, а також медичними комплексами для обміну думками та напрацюваннями. Безумовно, продовжуватимемо співпрацю в освітній сфері. Культурні заходи за участю італійської сторони також проходитимуть на Харківщині дуже часто. До кінця року домовились провести декілька таких заходів, які будуть зближувати дві наші культури – українську та італійську», - сказала Юлія Світлична.

Більше фото