Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортивний комплекс у Пісочині відкрито

Спортивний комплекс у Пісочині відкрито

20 січня у новому фізкультурно-оздоровчому комплексі відбувся перший районний турнір з футзалу.

Учасників турніру і всіх, хто зібрався на довгоочікуване відкриття комплексу, привітала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона зауважила, що сьогодні на Харківщині реалізуються проекти, у можливість яких донедавна мало хто вірив. Всього за два роки в Пісочині збудовано надсучасну школу - першу в області за 12 років. Фізкультурно-оздоровчий комплекс у цьому ж мікрорайоні «Мобіль» було збудовано лише за рік і два місяці.

«Тепер діти мають можливість проводити свій вільний час тут, розвиваючи свої здібності та загартовуючи характер. Ми комплексно підходимо до розвитку фізкультури та спорту в області, створюючи умови для повноцінного фізичного виховання. Це вже третій спортивний комплекс на Харківщині, побудований за останні два роки. Ще два відкриються найближчим часом, а згодом такі ФОКи з’являться у всіх районах області, - сказала Юлія Світлична. - Ми розуміємо, що дітям потрібні майданчики для занять спортом. Такі об’єкти - це інвестиції в майбутнє і відповідальність влади перед громадою. Сьогодні кожен українець бачить, куди витрачаються податки, які він сплачує, - на розвиток спортивної інфраструктури, будівництво шкіл та інших об’єктів, які потрібні людям».

Керівник області наголосила - заняття в Пісочинському ФОКу для учнів місцевої ДЮСШ, у якій займаються близько 640 дітей, учнів шкіл Пісочинської селищної ради та нової школи в мікрорайоні «Мобіль» будуть безкоштовними.

У ФОКу працюватимуть секції футболу та міні-футболу, волейболу, бадмінтону, боксу, карате й самбо. Також проводитимуть тренування у ФОКу дві пісочинські дорослі футбольні команди й одна волейбольна. Крім того, всі охочі тримати себе у формі мають змогу займатися у тренажерній залі.

Також Юлія Світлична зауважила, що в цьому році в кожному районі області будуть відкриті сучасні міні-футбольні поля зі штучним покриттям. Крім того, було прийняте рішення облаштувати волейбольні та баскетбольні майданчики в кожній опорній школі регіону.

Відкриваючи турнір з футзалу, голова ХОДА побажала маленьким спортсменам перемог, які прославлятимуть Харківщину, та передала командам, які беруть участь у змаганнях, комплекти м’ячів з автографами гравців збірної України з футболу.

«Вони передають вам побажання успіхів у спортивній кар’єрі», - сказала Юлія Світлична юним футболістам.

Нагадаємо, в області вже діють чотири сучасні ФОКи: у Боровій, Вовчанську, Пісочині та Первомайському. ФОКи у Золочеві та Краснограді будуть відкриті найближчим часом.

Довідка. Будівництво ФОКу в Пісочині розпочалося у жовтні 2016 року. Завдяки підтримці керівника області проект отримав фінансування з державного бюджету.

Загальна площа фізкультурно-оздоровчого комплексу складає 1402,8 кв.м, об’єкт складається з 2 поверхів, на території, прилеглої до фізкультурно-оздоровчого комплексу, виконано благоустрій та озеленення, змонтовано сучасне вуличне освітлення, будівля приєднана до інженерних мереж (водопровід, водовідведення, теплопостачання, енергопостачання). Фізкультурно-оздоровчий комплекс обладнаний системою вентиляції, кондиціонування, встановлено сучасне обладнання (тренажери, зона crossFit), килимом для боротьби.

Фізкультурно-оздоровчий комплекс розрахований для заняття міні-футболом, баскетболом, волейболом, контактними видами спорту (бокс, боротьба та інше).

На теперішній час Пісочинською селищною радою розробляється проект басейну, який буде продовженням фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Більше фото