Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ремонти доріг області виділять додаткові кошти

На ремонти доріг області виділять додаткові кошти

Цього року на Харківщині відремонтують майже в 4 рази більше кілометрів доріг, ніж торік. Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час засідання постійної комісії облради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва.

На засіданні комісії, яку очолює Юлія Світлична, розглянули проект змін, які пропонується внести до обласного бюджету. Серед них, зокрема - збільшення доходів спецфонду бюджету шляхом надходження 50 % суми перевиконання митних платежів. Додатково бюджет отримає майже 87 млн грн, які спрямують на проведення ремонтних робіт на дорогах області.

«Це кошти державного бюджету, які держава не концентрує в центрі, як це було завжди, а повертає на місця. Яскравий приклад фінансової децентралізації. Злагоджена робота дає можливості нашій області використовувати 50% від перевиконання плану митних платежів. Це серйозний фінансовий ресурс, і сьогодні вже бачимо, як ремонтуються дороги, на які десятиліттями не виділялися фінанси. Якщо минулого року в області було відремонтовано лише 64 км доріг, то цього року - це 235 км», - відзначила голова ХОДА.

Директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк у ході засідання комісії облради також відзначив, що за даними, які було озвучено на останній селекторній нараді Мінінфраструктури, Харківщина – в лідерах зі своєчасного освоєння коштів на ремонт доріг та з проведення тендерних закупівель.

Нагадаємо, питання участі Харківської області в «митному експерименті» у 2017 році керівництво ХОДА порушувало неодноразово. У тому числі в ході виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, що відбулось у Харкові в листопаді 2016 року, а також під час П’ятого засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України.