Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА: Сучасні спортивні об’єкти для молоді мають бути в кожному районі області

Голова ХОДА: Сучасні спортивні об’єкти для молоді мають бути в кожному районі області

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в Пісочині входить в активну фазу.

«Ми на Харківщині розуміємо важливість спортивної сфери. Те, що від розвитку спорту залежить здоров’я нації та дозвілля дітей і молоді - очевидні речі. Тому в нашій області особлива увага спорту приділяється на всіх рівнях: від проведення міжнародних спортивних турнірів до створення відповідної інфраструктури для дітей та молоді найвіддаленіших куточків регіону, - підкреслила Юлія Світлична. - У минулому році ми відкрили фізкультурно-оздоровчі комплекси у Вовчанську та Первомайському. В цьому році продовжуємо цю роботу. Вже будуються комплекси у Пісочині та Краснограді. Найближчим часом спрямуємо кошти на ФОК у Золочеві, завершимо реконструкцію центрального стадіону в Змієві. Впевнена, що такий системний підхід дасть позитивні результати».

Будувати фізкультурно-оздоровчий комплекс у мікрорайоні «Мобіль» селища Пісочин Харківського району розпочали у жовтні минулого року. Він будується за типовим проектом, за яким було збудовано комплекси у Вовчанську та Первомайському.

Кошти на будівництво виділяються з бюджетів усіх рівнів - державного, районного та селищного.

На даний момент практично завершено монтаж каркасу будівлі, на 80% виконано внутрішні перетинки з цегли, завершується робота над роздягальнями та тренажерними залами. Протягом місяця будівельники зведуть усі перетинки, утеплять будівлю та почнуть встановлювати металопластикові вікна.

«За півтора місяці будівля ФОКу матиме завершений вигляд, - розповів заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак. - Завдяки наполегливості керівника області Юлії Світличної, яка домоглася виділення коштів, ми можемо розпочати підведення комунікацій до будівлі. Це дуже важливо. Світло та тепло дозволять працювати в осінньо-зимовий період та виконати максимальний обсяг робіт у цьому році».

Сучасний фізкультурний комплекс у Пісочині матиме площадки для занять волейболом, міні-футболом, тенісом, баскетболом, бадмінтоном та занять із загальної фізичної підготовки.