Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нова школа в Пісочині відкриється 1 вересня, а реконструкція філармонії завершиться в 2018-му

Нова школа в Пісочині відкриється 1 вересня, а реконструкція філармонії завершиться в 2018-му

Терміни здачі головних будівельних об'єктів регіону назвав заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«1 вересня ми повинні ввести в експлуатацію школу на 640 місць в селищі Пісочин. Будівництво цього об'єкта знаходиться на постійному контролі голови області Юлії Світличної. Я буваю там двічі на тиждень і можу сказати, що роботи йдуть із випередженням графіка, - повідомив Євгеній Шахненко. - Ми практично закінчили оздоблення 2-х верхніх поверхів, на 80% - першого поверху. Зараз працюємо над оздобленням спортивного залу, їдальні, йде закупівля меблів, створюються умови для дітей із особливими потребами (спеціальна їдальня, безбар'єрний доступ, чіповий ліфт тощо)».

Заступник керівника області повідомив, що, за його оцінками, документальна здача школи в Пісочині завершиться 1 - 5 серпня.

Євгеній Шахненко також розповів про роботи на головному культурному довгобуді області - у Харківській обласній філармонії. Здавши минулого року органний зал, будівельники продовжили роботи на другому спусковому комплексі, що включає великий зал та адміністративні приміщення філармонії.

«Цього року на будівництво Харківської філармонії виділено близько 60 млн грн з державного бюджету й 10 млн - з обласного. Сьогодні ми черговий раз провели там штаб. Ми маємо твердий намір наступного року здати другий спусковий комплекс у повному обсязі й завершити будівництво цього об'єкта, - заявив заступник голови ХОДА. - Наступного літа плануємо готувати будівлю до здачі. Цього року ми повністю доводимо великий зал: гіпсові елементи, архітектурна частина й так далі. На наступний рік залишаться об'єкти вхідної групи та чистове оздоблення».