Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обрано переможця конкурсу на отримання грантів «Протидія корупції в Харківській області»

Обрано переможця конкурсу на отримання грантів «Протидія корупції в Харківській області»

Конкурс проводив Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні у співпраці з ХОДА.

Серед 33-х проектних пропозицій, які надійшли від громадських організацій Харківщини, Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні обрав єдиного переможця – проект «Прозорі бюджети Харківської області: спільні дії громади та ЗМІ». Він передбачає проведення Антикорупційної школи для громадських активістів і ЗМІ та створення коаліції громадських організацій і медіа «За прозорі бюджети Харківської області!». З авторами проекту - ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини», та Відділом з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні була підписана грантова угода.

«Також за результатами конкурсу було прийнято рішення про проведення дводенного тренінгу з розробки проектів для представників організацій, що подавали свої проектні пропозиції на зазначений конкурс. Дата проведення тренінгу – 16 - 17 березня 2017 року у місті Харків», - відзначили у Відділі з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні. Представники неурядових організацій, які не брали участі в конкурсі, можуть зареєструватися на тренінг, надіславши електронного листа на адресу: KyivINLGrants@state.gov до 13 березня. Увага! Кількість місць обмежена!

Нагадаємо, конкурс проектів «Протидія корупції в Харківській області» презентували у вересні 2016 року Посол США в Україні Марі Йованович та голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Уже в жовтні співробітники Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні провели інформаційну сесію для представників зацікавлених організацій щодо умов конкурсу. У листопаді 2016 року співробітниками Департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА було проведено додаткову інформаційну сесію. Загалом під час проведення інформаційних сесій зацікавленість в участі у конкурсі виявив 71 представник організацій громадянського суспільства.