Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся третій випуск «Кадетського корпусу»

У Харкові відбувся третій випуск «Кадетського корпусу»

Цього року Державну гімназію-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою закінчили 102 юнаки.

Святкова церемонія випуску проходила 27 травня в Центральному парку культури та відпочинку імені М.Горького. Від імені голови ХОДА випускників привітав його заступник - керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов. Він побажав юнакам гордо нести звання кадета по життю та пам’ятати настанови вчителів і батьків.

Вячеслав Аббакумов також нагородив першого медаліста «Кадетського корпусу». За високі досягнення у навчанні срібною медаллю та нагрудним знаком випускника відзначили заступника командира взводу, старшого віце-сержанта Валерія Продайводу. Потім заступник голови ХОДА вручив випускникам атестати.

Як зазначив начальник Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» генерал-майор Олексій Середа, більше половини випускників знову надінуть погони у військових вишах.

«Я скажу, що кожен з них змужнів, значно зміцнів фізично і морально й готовий до вибору професії. На першому місці за популярністю у випускників - Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, далі йдуть Національна академія Національної гвардії України та Національний університет цивільного захисту», - розповів Олексій Середа.

Начальник гімназії-інтернату зауважив, що в «Кадетському корпусі» вже готуються до вступної кампанії, яка розпочнеться з 6 червня. Очікується, що на одне місце будуть претендувати 6 учнів.