Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі відкрили пам'ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

В Ізюмі відкрили пам'ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

В урочистому заході взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

Нагадувати про трагедію, що сталася 26 квітня 1986 року, мешканцям міста Ізюм Харківської області буде 5-метрова гранітна стела у вигляді хреста, увінчаного парою журавлів. Пам'ятник упродовж двох років проектував архітектор Василь Лисенко. У створенні пам'ятника взяли участь Ізюмська районна адміністрація, мерія, меценати та самі чорнобильці. 20 серпня монумент, встановлений за підтримки Харківської облдержадміністрації, урочисто відкрили. У ході церемонії всіх присутніх від імені голови ХОДА Ігоря Райніна привітав його заступник Михайло Черняк.

«Сьогодні ми відкриваємо пам'ятник дійсно героїчним людям. Багато хто з них поклав своє життя і здоров'я на благо всіх поколінь, які продовжують жити в Україні. Катастрофа на Чорнобильській АЕС - це дійсно трагедія світового масштабу. Дуже важливо, щоб подвиг ліквідаторів аварії пам'ятали та цінували», - підкреслив Михайло Черняк.

Він також зазначив, що керівництво облдержадміністрації приділяє велику увагу роботі з громадськими організаціями чорнобильців.

«Безумовно, будь-яке починання вітається. Ми готові брати участь у подібних проектах і зі свого боку робити для їх реалізації все можливе», - запевнив заступник голови ХОДА.

Як уточнили в Харківській обласній організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна», у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС брало участь близько 470 ізюмчан. Зараз на території району їх проживає 120. У цілому в Харківській області налічується більше 30 пам'ятників ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Монумент в Ізюмі - один з кращих, вважають в «Союзі Чорнобиль Україна».