Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розглянуть можливість встановлення пам'ятника Марку Бернесу

У Харкові розглянуть можливість встановлення пам'ятника Марку Бернесу

В ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» до голови Харківської ОДА Михайла Добкіна звернувся керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян з пропозицією встановити у Харкові пам'ятник радянському актору та виконавцю пісень Марку Бернесу, завдяки якому склався золотий фонд вітчизняної пісенної класики.

«Коли ми говоримо про подвиг наших предків у війні, ми не повинні забувати і про сьогоднішній день. І, звичайно, не може не турбувати те, що піднімає голову неонацизм. Це проблема, яка турбує не тільки мене, але вона є ідеологічною загрозою для держави. Ми повинні розуміти, що нам протистоїть серйозний супротивник. Для того, щоб ми надавали ефективний, дієвий опір цій «чумі», нам потрібно вести планомірну цілеспрямовану професійну роботу з контрпропаганди. Ми повинні жити не тільки символами минулих часів, а й створювати символи, пов'язані з нашою епохою. Тому я запропонував би увічнити пам'ять людини, яка до Харкова має безпосереднє відношення - Марка Бернеса. Людини, яка, загалом, стала пісенним символом Великої Перемоги. Ми маємо право пишатися таким земляком. І цей новий пам'ятник міг би стати ще одним символом Перемоги. Можливо, не таким традиційним як гармати або танки на постаменті, але в тому-то й велика сила мистецтва, що воно завжди з нами», - сказав Костянтин Кеворкян.

Михайло Добкін підтримав таку ідею і відзначив велике значення мистецтва, як однієї зі складових Великої Перемоги.

«Я думаю, що пісня не тільки допомагала скоротати час перед боєм або перед наступом, вона ще могла підняти бойовий дух людей. Пісні, які були написані в сорокових-п'ятдесятих роках, співаються сьогодні і не втрачають актуальності. Тому пропозицію будемо ще обговорювати і подивимося, як правильно це зробити. Можливо, дійсно, до 70-річчя Великої Перемоги зробимо хороший пам'ятник у правильному місці. Щоб він був не просто черговим монументом, а місцем, яке стане улюбленим для харків'ян і гостей нашого міста», - сказав Михайло Добкін.