Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Дворічанському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань стратегії розвитку молочного скотарства

В Дворічанському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань стратегії розвитку молочного скотарства

Розпочався обласний семінар-нарада «Молочне скотарство. Стратегія розвитку» під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука. Захід проводиться на базі ПСП «Родіна» Дворічанського району. У семінарі бере участь директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики і продовольства України Андрій Гетя, голова Національної асоціації молочників України Василь Бондаренко, голови райдержадміністрацій, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій та керівники провідних сільськогосподарських та молокопереробних підприємств, всього – 130 осіб.

«2012 рік буде роком тваринництва, – зазначив у своїй вступній промові Віталій Алексейчук. – В кожному районі планується побудувати молочні ферми. Молочна продукція дуже потрібна населенню, але Харківська область задовольняє потреби жителів лише на 57%, тому ми маємо виправити ситуацію».

Заступник губернатора підкреслив, що Харківський регіон – єдиний в Україні, який збільшує поголів’я великої рогатої худоби, і зокрема – молочних корів. Також Віталій Алексейчук подякував всім сільгоспвиробникам за роботу в напрямку молочного скотарства та розуміння того, що населенню потрібна якісна натуральна продукція.
 

В рамках семінару відбудеться урочисте відкриття в ПСП «Родіна» автоматизованого молочного доїльного залу фірми «Вестфалія» - другого в цьому господарстві. Також учасники семінару ознайомляться з технологією виробництва молока, утримання та годівлі худоби та шляхами енергозбереження в умовах тваринницького комплексу.