Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом у Харкові буде замкнуто друге кільце джерел енергопостачання. Сергій Кирик

Найближчим часом у Харкові буде замкнуто друге кільце джерел енергопостачання. Сергій Кирик

Акціонерна компанія «Харківобленерго» продовжує роботу по реконструкції і будівництву підстанцій, що забезпечують Харків електроенергією.Останнім етапом робіт стане будівництво ще двох об'єктів - підстанцій «Дергачі» і «Набережна», які замкнуть друге кільце джерел енергопостачання в місті.

Про це в ході брифінгу після відкриття підстанції в Первомайському повідомив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик.

«Ми будуємо протягом 5 років, а особливо в останні 3 роки, об'єкти високої якості, і в наших планах кожен рік здавати ще по одному об'єкту. Через рік ми закінчимо повністю роботи по місту Харків, де буде створено друге кільце джерел живлення на 110 кіловольт, які дозволять на багато років вперед безаварійно, без навантаження на міський, обласний, державний бюджети вводити об'єкти соціального призначення», - сказав він.

Будівництво підстанцій проводиться в рамках програми розвитку електричних мереж міста Харкова, затвердженої Кабінетом міністрів України. На підстанцію «Дергачі» вже складений проект, який витримав весь комплекс необхідних перевірок. Найближчим часом буде проведений тендер, і при наявності фінансування почнуться роботи, які планується завершити до кінця 2011 року. Вартість робіт складе близько 100 мільйонів гривень.

Що стосується підстанції «Набережна», то вона на даний момент знаходиться на стадії проектування, але за попередніми підрахунками, обійдеться в суму більше 100 мільйонів гривень.

У рамках реалізації програми з розвитку мереж компанією «Обленерго» було побудовано дві підстанції - «Перемога» і «Каштанова». Підстанції «Салтівська» і «Світло шахтаря» були реконструйовані.