Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Єдині норми проведення земельних торгів дозволять виключити різні підходи до аукціонів в різних регіонах України. Михайло Добкін

Єдині норми проведення земельних торгів дозволять виключити різні підходи до аукціонів в різних регіонах України. Михайло Добкін

Держава поки що не розробила єдиних дієвих методів оформлення земельних ділянок для аукціону. Коли вони будуть вироблені, це дозволить прибрати корупцію, спростити процедуру для тих людей, які хочуть придбати ділянку і розвивати свій бізнес, а також дозволить повністю виключити різні підходи до одного і того ж питання в різних регіонах нашої країни. Про це заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін.

«Земельний аукціон - це не просто пропозиція на конкурсній основі придбати ту чи іншу земельну ділянку. Іноді людина, вигравши так званий конкурс чи аукціон, отримавши право оформити ту чи іншу земельну ділянку, потім протягом року чи двох не може його оформити, тому що потрібна сесія, потрібні дозволи. Ну і що, що йому дали право купити цю земельну ділянку або взяти в оренду? Документи ніхто не підготував.
Той аукціон, який був проведений у м. Харкові був і залишається єдиним, де передавали право на оренду або продавали земельні ділянки з повним пакетом документів. Вигравши на аукціоні право на оренду або на покупку землі, людина протягом місяця вже укладав договір», - зазначив він.