Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Свято-Олександрівській площі відбулося урочисте відкриття та освячення пам'ятника покровителю Харкова

На Свято-Олександрівській площі відбулося урочисте відкриття та освячення пам'ятника покровителю Харкова

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистій літургії, відкритті та освяченні пам'ятника священноммученику Олександру на Свято-Олександрівської площі. «Архієпископ Харківський, священномученик Олександр прожив не просте життя, але своїм прикладом він показав усім нам, як треба служити Господу і як необхідно прожити на землі ту коротку мить, яка відпущена кожній людині. Я хочу висловити слова глибокої вдячності всім, хто втілив цю ідею в життя », - звернувся до присутніх голова Харківської облдержадміністрації.

На завершення церемонії секретар Харківського Єпархіального Управління протоірей Михайло подарував архієпископу Онуфрію, голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну,виконуючому обов'язки Харківського міського голови Геннадію Кернесу і голові Харківської облради Сергію Чернову мініатюрні копії пам'ятника священномученику Олександру.

Нагадаємо, що священномученик Олександр - архіепісков Харківський народився 23 серпня 1871 року, був репресований і загинув у в'язниці в травні 1940 року. Через півстоліття Церква зарахувала його до лику святих, а нетлінні останки святого 12 листопада 1993 перенесли в Благовіщенський собор. У 2004 році був освячений храм на честь Священномученика Олександра, якого православні вважають небесним покровителем міста Харкова.У 2010 році відбулося урочисте відкриття Олександрівської площі і пам'ятника святому, яке приурочене до святкування Дня міста та Дня народження Священномученика Олександра.