Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Після реконструкції у Пісочинському ФОКу відкриють басейн

Після реконструкції у Пісочинському ФОКу відкриють басейн

Реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу в Пісочині розпочалася у вересні цього року в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Так, до вже наявного ФОКу прибудують басейн. Він матиме дві зони: дорослу розміром 25х13 метрів (глибина – 1,8 м) та дитячу – 10х6 метрів (глибина – від 30 до 70 см).

За словами Пісочинського селищного голови Олега Чернобая, зараз повністю готові котлован і фундамент. Цього тижня планується залиття бетоном чаші басейну.

«Паралельно замовлені металоконструкції, тобто цього тижня почнеться монтування каркасу. Роботи проводяться згідно з графіком. Люди дуже чекають відкриття басейну. Планується, що за стабільного фінансування, вже наступного року буде здано в експлуатацію і басейн», - сказав Олег Чернобай.

Як зазначив Пісочинський селищний голова, раніше на території їхньої громади взагалі не було басейну. Завдяки соціологічному опитуванню, яке проводили серед мешканців, саме проєкт спорудження басейну вирішили спрямувати на Програму Президента «Велике будівництво».

«Це є сучасний проєкт, тож тут буде встановлено новітню систему очищення і підігріву. Також будуть створені всі умови для проведення спортивних змагань. Проєктом передбачено всі умови для інклюзії, наприклад, буде влаштовано ліфт, пандуси. Також для дітей з особливими потребами плануємо відкрити реабілітаційні заняття, для них облаштуємо вхід до басейну», - розповів Олег Чернобай.

Окрім цього, на другому поверсі побудують сучасну хореографічну залу. Сама ж фасадна будівля буде виконана зі скла.

«Будівля дійсно матиме дуже чудовий вигляд. Коли ми презентували проєкт, то всім дуже сподобалося. Взагалі це один із кращих проєктів з точки зору візуалізації. І він чудово доповнить вже нинішню будівлю ФОКу», - додав Олег Чернобай.

Для мешканця Пісочина Вячеслава реконструкція ФОКу має також важливе значення, адже його онучка вже відвідує заклад, а маленького онука тільки планують віддати на якийсь гурток.

«Я дуже задоволений тим, що у нас займаються благоустроєм Пісочина, зокрема, мікрорайоном «Мобіль», - поділився враженнями Вячеслав. - Наше майбутнє – це наші діти. Ми для них живемо і для них будуємо. Дуже радіємо, що буде басейн. Хочу висловити подяку голові громади та обласній владі за те, що вони покращують наше селище».

Більше фото.