Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочинській громаді наступного року відкриють новий корпус дитячого садочка

У Пісочинській громаді наступного року відкриють новий корпус дитячого садочка

Пісочинський селищний голова Олег Чернобай під час брифінгу 21 жовтня розповів, що після побудови нового корпусу яслі-садочок №3 «Теремок» зможе прийняти понад 600 дітей.

Зараз дошкільний заклад відвідують майже 500 вихованців. Після завершення робіт у дитсадку з’явиться ще 120 місць.

«Сьогодні в Пісочинській громаді в межах Програми Президента України «Велике будівництво» здійснюється активне будівництво двох об’єктів. Перший – це об’єкт закладу дошкільної освіти №3 «Теремок». Загальна площа нового корпусу становитиме понад 2000 кв. м. Другий об’єкт – реконструкція ФОКу з прибудовою басейну», - зазначив Олег Чернобай.

Роботи в дитсадку розпочали 2 серпня поточного року.

«Інтенсивність будівництва дуже велика, за якістю також стежимо: є технічний нагляд і авторський нагляд. Зараз у дитсадку повністю готові цокольний та перший поверхи. Робітники перейшли до монтажу і будівництва другого поверху будівлі. Крім того, паралельно ведуться роботи зі встановлення комунікацій: електропостачання, теплопостачання, водовідведення і водопостачання», - повідомив Пісочинський селищний голова.

Всередині листопада будівельники вже планують облаштовувати покрівлю. Також паралельно будуть монтувати вікна для того, щоб до 1 грудня закрити корпус.

«Уже наприкінці року хочемо розпочати внутрішнє оздоблення. Ми дуже вдячні, що Харківська обласна рада уже в поточному році виділила 8 млн грн для будівництва цього об’єкта. Тому ми не відчуваємо проблем із фінансуванням. Крім того, на цей об’єкт було виділено з Харківської районної ради 1 млн грн, а також з місцевого бюджету – понад 3 млн грн. Якщо будуть необхідні ще кошти з місцевого бюджету, то виділимо, аби темпи не зменшувалися і уже в наступному році садочок відкрили», - сказав Олег Чернобай.

Як зазначив Пісочинський селищний голова, садочок розташований у густонаселеному мікрорайоні «Мобіль», де дуже багато дітей і наразі є необхідність будувати і школи, і дитсадки.

«Впевнений, що це нам дасть можливість практично прибрати чергу в садочок у цьому мікрорайоні і так створимо ще більш комфортні умови для виховання дітей. У цьому корпусі буде й інклюзія, і спортивна зала, і актова зала. Сподіваємося, що він стане гарним об’єктом, який прикрасить не тільки заклади дошкільної освіти, а й взагалі Пісочинську громаду. Тому дуже дякуємо, що обрали цей об’єкт для включення до Програми Президента України «Велике будівництво», - зауважив Олег Чернобай.