Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває огляд-конкурс сторінок бібліотечних установ області

Триває огляд-конкурс сторінок бібліотечних установ області

Завдяки конкурсу створюються нові сторінки бібліотек, які ще не були представлені у фейсбуці, що сприяє розширенню бібліотечної мережі Харківщини в онлайн-просторі.

Огляд-конкурс «Публічна бібліотека у фейсбуці. Бути там, де читач» започаткували Департамент культури і туризму Харківської ОДА спільно з Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою та Харківським організаційно-методичним центром туризму.

«Запровадження цифрових технологій та перехід до онлайн-спілкування через карантинні обмеження значно пришвидшились. Бібліотеки постали перед необхідністю зміни формату діяльності. Популяризація бібліотечних фондів та послуг може відбуватись усюди, де є користувачі, тож соцмережі - не виняток, - зазначають у Департаменті культури і туризму ОДА. - Інструментарій соцмереж дозволяє використовувати сучасні методи промоції бібліотек. Окрім того, сторінку в соцмережах можна використовувати, як інструмент підвищення іміджу бібліотечної справи».

Змістове наповнення дописів оцінюватиметься за номінаціями:

- найкращий пост як художня розповідь про читача бібліотеки;

- найкращий рекламний пост бібліотечного заходу;

- найкращий пост про книгу у фонді;

- найкращий пост «Чи знаєте ви що?» (розповідь про туристичні місця, атракції, природні пам’ятки та інше вашого села, селища, міста, територіальної громади);

- найкраща віртуальна виставка  «Сучасна українська література у фонді бібліотеки».

Стежити за перебігом конкурсу та переглядати публікації можна за хештегом #бутитамдечитач.

Конкурс триває 1 вересня 2021 року.