Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання з початком роботи Південноміського ДНЗ мають вирішити протягом лютого

Питання з початком роботи Південноміського ДНЗ мають вирішити протягом лютого

Таке завдання поставила голова Харківської ОДА Айна Тимчук за підсумками виїзної наради, яка відбулась на об’єкті 28 січня.

У нараді взяли участь представники ДАБІ, профільних департаментів Харківської ОДА, районної державної адміністрації і районної ради, керівництво міста Південного.

Будівельні та ремонтні роботи у Південноміському ДНЗ розпочалися ще у 2018 році. У 2020-му проєкт реалізовували у межах програми Президента «Велике будівництво». Ще в жовтні минулого року роботи з реконструкції старого двоповерхового корпусу та будівництва нового триповерхового корпусу дитячого садка були завершені.

«Усі роботи виконані повністю, групи забезпечені меблями, м’яким інвентарем, посудом. Кухня у нас облаштована добре: повністю нове обладнання, новий посуд. Пральня забезпечена всім сучасним обладнанням, групи тільки чекають на малюків. Садочок збільшився в процесі реконструкції: раніше він у нас був розрахований на 75 місць, зараз ми можемо прийняти 205 дітлахів», - розповіла завідувачка Південноміського ДНЗ Олена Вародова.

Утім, завершений ще у жовтні об’єкт так і не почав працювати через проблеми із вводом в експлуатацію газової котельні, яка мала опалювати садок. 

Під час наради у Південноміському ДНЗ голова Харківської ОДА доручила відповідальним підрозділам вирішити питання з початком роботи закладу протягом лютого. 

Одним з можливих вирішень проблеми є під'єднання садочка до пелетної котельні, яка опалює низку комунальних закладів міста.

«Ми готові протягом тижня вирішити питання щодо під'єднання ДНЗ до пелетної котельні за адресою вул. Бориса Тасуя, 60. Та одразу подати необхідний пакет документів щодо початку роботи ДНЗ», - розповів міський голова Південного Олександр Брюханов.

«Ми отримали чіткі вказівки від керівництва, маємо план роботи і будемо працювати, щоб забезпечити введення в експлуатацію закладу в стислі терміни», - запевнила заступниця голови Харківської РДА Оксана Малишева.