Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

У Харківській ОДА відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Захід відбувся 20 січня під керівництвом першої заступниці голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяни Єгорової-Луценко.

Під час засідання обговорили питання щодо заяви голови Борівської територіальної громади Харківської області, який звернувся до обласної державної адміністрації. За його словами, на території громади незаконно перереєстровані земельні ділянки.

Як зазначив голова Борівської районної державної адміністрації Андрій Беседін, наразі написано 64 заяви від постраждалих до правоохоронних органів.

«Держреєстратором фіктивно складено 90 договорів оренди, загальна площа 700 га. Коли дізналися – оперативно зібрали постраждалих та представників правоохоронних органів», - зазначив Андрій Беседін.

Під час засідання обговорені першочергові заходи щодо вирішення ситуації, яка сталася у Борівській громаді.

«Першою чергою безпосередньо Східне Міжрегіональне управління юстиції зараз відпрацює з громадянами звернення, скаргу для того, щоб скасувати державну реєстрацію, яка була проведена, як ми вважаємо, з порушеннями, - розповіла Тетяна Єгорова-Луценко. – Друге – скеруємо інформацію від штабу до правоохоронних органів».

Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що за її інформацією, станом на сьогодні вже відкрито кримінальне провадження.

«Третій крок – швидке скасування реєстрації, якщо вона дійсно є незаконною, дійсно є з порушенням. Необхідно, щоб реєстрація була скасована Міністерством юстиції дуже оперативно і людям повернули у власність їхні земельні ділянки», - відзначила Тетяна Єгорова-Луценко.