Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили стан виконання антикорупційної програми облдержадміністрації на 2019-2020 роки

У Харківській ОДА обговорили стан виконання антикорупційної програми облдержадміністрації на 2019-2020 роки

28 грудня під керівництвом першої заступниці голови Харківської ОДА Тетяни Єгорової-Луценко відбулось засідання комісії з оцінки корупційних ризиків обласної адміністрації.

Під час заходу обговорили питання неухильного дотримання вимог антикорупційного законодавства працівниками ОДА, стану виконання антикорупційної програми облдержадміністрації на 2019-2020 роки та проведення оцінки антикорупційних ризиків у діяльності установи.

Як зазначила Тетяна Єгорова-Луценко, Україна здійснила важливі кроки до масштабних антикорупційних реформ, спрямованих на створення нової інституційної системи запобігання, виявлення та покарання корупції, що надало системного характеру зусиллям органів державної влади з питань боротьби з корупцією.

«Реалізація положень антикорупційного законодавства та контроль за їх дотриманням залишається одним з пріоритетів у роботі керівництва Харківської ОДА, структурних підрозділів та апарату», - підкреслила Тетяна Єгорова-Луценко.

Про реалізацію антикорупційної програми у 2019 та 2020 роках доповів начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОДА Костянтин Ісаєв. За його даними, наразі повністю виконано план запланованих програмою навчань, зокрема - під час карантину проводилися дистанційні заняття.   

Він також нагадав, що з 1 січня 2021 року розпочинається новий етап декларування, й державні службовці повинні до 1 квітня подати декларації про фінансовий стан.

На підставі пропозицій структурних підрозділів Харківської ОДА відділ з питань запобігання та виявлення корупції визначить об’єкти для проведення оцінки корупційних ризиків та складе робочий план оцінки корупційних ризиків у діяльності органу державної влади на 2021-2022 роки.