Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер ініціює спільну участь українських виробників аероспейсу у виставці ILA-2020 у Німеччині

Олексій Кучер ініціює спільну участь українських виробників аероспейсу у виставці ILA-2020 у Німеччині

Це питання голова ХОДА порушив під час розширеного засідання Харківського інноваційного аерокосмічного кластера «Мехатроніка» та кластера «NanoMicroMaterialsPhotonic.NRW» з німецького Дюссельдорфа.

Захід, присвячений співпраці аерокосмічних галузей України та Німеччини, відбувся в Харкові за участі асоціацій «Укравіапром» та «КОСМОС».

«На різних дипломатичних зустрічах ми обговорюємо питання поглиблення взаємовідносин. Це той приклад, коли ми практично втілюємо те, про що говоримо», - відзначив голова ХОДА.

Голова правління Німецько-української промислово-торговельної палати Олександр Маркус, який також взяв участь у зустрічі, відмітив, що корпорація між українським та німецьким бізнесом ще не вичерпала свій потенціал.

«У сфері високих технологій таких коопераційних проєктів якраз не вистачає. Тому я дуже радий, що ми рухаємося в цьому напрямку», - наголосив він.

Почесна консулка Німеччини в Харкові Тетяна Гавриш підкреслила, що співпраця великих харківських підприємств з Німеччиною однозначно потребує державної підтримки.

«Якщо ми говоримо про аероспейс - це стратегічна галузь, де без підтримки держави, без підтримки регіону важко потужно розвиватися, навіть маючи таких неймовірно активних учасників. Думаю, що для нашого регіону така успішна кооперація на рівні бізнесу буде найкращою характеристикою для залучення інвесторів. Це справжня візитівка, яка повинна вселити впевненість в інші компанії в тому, що сюди можна йти, тут безпечно робити бізнес», - сказала пані почесна консулка.

Під час зустрічі обговорили низку питань щодо розвитку співпраці в галузі аероспейсу між Україною та Німеччиною. У тому числі, питання участі українських виробників у міжнародній виставці ILA - 2020, що відбудеться в Берліні з 13 по 17 травня. Виставку регулярно відвідує канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

«Керівники Німецької асоціації виробників аероспейсу (BDLI) сказали, що цього року на ILA вона буде однозначно, - повідомив керівник аерокосмічного кластера «Мехатроніка» Віктор Попов. - Ми провели переговори в офісі BDLI у Берліні, й керівництво BDLI вже надіслало запрошення до Міністерства економіки України та Державного космічного агентства. Якщо ми зробимо, як каже голова ОДА, вперше за цей час спільну виставку аероспейсу України, вона обов'язково її відвідає».

Нагадаємо, Олексій Кучер ініціює створення на виставці спільного стенда всіма українськими виробниками - лідерами галузі.

«Я беру на себе таку відповідальність (це амбітна мета), я хочу, щоб наш Президент Володимир Зеленський теж був присутнім на цій виставці. Я вже розмовляв з цього приводу з керівником Офісу Президента. Найближчим часом матиму розмову з Президентом з цього приводу. І в мене є сподівання, що якщо така зустріч відбудеться саме на цьому майданчику, то це буде новим поштовхом для взаємовідносин між нашими державами в цій галузі», - відзначив керівник області.