Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер зустрівся з головою Державного космічного агентства та керівництвом «Укроборонпрому»

Олексій Кучер зустрівся з головою Державного космічного агентства та керівництвом «Укроборонпрому»

На перемовинах, ініційованих головою ХОДА, обговорили формат участі українських виробників сфери аероспейсу в міжнародній виставці ILA - 2020, що відбудеться в Берліні з 13 по 17 травня.

Участь у зустрічі взяли представники асоціації «Укравіапром».

«Для України розвиток аерокосмосу та літакобудування є дуже важливим, саме тому ми взяли зараз ініціативу у свої руки. З 13 по 17 травня в Берліні відбудеться виставка ILA - 2020. Ми знаємо, що на цій виставці вже двічі поспіль була присутня канцлерка Німеччини Ангела Меркель, та розуміємо, що якщо керівниця Німеччини зможе побачити ту продукцію, яку виробляє Україна в аерокосмічній галузі, ми матимемо можливість підняти міждержавні відносини в цій сфері на новий рівень», - пояснив голова ХОДА Олексій Кучер.

Ключовим питанням зараз є формат участі у виставці українських виробників. У попередні роки наша країна не змогла гучно заявити про себе на ILA. На думку спеціалістів, причина в тому, що наші виробники завжди мають окремі стенди та не складають у відвідувачів заходу спільного враження щодо можливостей українського аероспейсу. Попередні перемовини, які провели авіаційні асоціації України та Німеччини, говорять про те, що в разі об’єднання зусиль українських виробників стенд нашої країни може відвідати особисто канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Під час зустрічі Олексій Кучер та голова Державного космічного агентства Володимир Усов, представники «Укроборонпрому» та спеціалісти «Укравіапрому» узгодили позиції та обговорили організаційні питання.