Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вакансії тижня в Харківській області

Станом на 20 червня, за даними обласної служби зайнятості, на Харківщині актуальні 2190 вакансій.

Для ветеранів та їхніх родин стартує набір на безоплатне навчання в ІТ-сфері

Ветерани й ветеранки, а також військові та їхні родини можуть пройти безоплатний курс "Основи роботи з базами даних", який є спільним проєктом Українського ветеранського фонду, Lobby X та ІТ-компанії SoftServe.

Презентуємо інструменти для покращення цифрової грамотності — нова Рамка цифрової компетентності та тест Цифрограм для бібліотечних працівників

Щоб підтримати бібліотекарів у їхньому професійному розвитку та підготувати до нових викликів, за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та за фінансування Швеції створено єдиний стандарт цифрових компетентностей у бібліотечній сфері.

На Харківщині за тиждень виявили та знищили понад 2000 вибухонебезпечних предметів

З 12 по 19 червня включно піротехнічні підрозділи в Харківській області розмінували понад 89 гектарів територій, виявили та знешкодили 2073 вибухонебезпечних предметів.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста передасть 13 модульних котелень, які забезпечать теплом 23 тисячі жителів Харківщини

Про це йшлося в ході робочої зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та голови Харківської суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Стефані Гартлахер.

Оголошується проведення тестування на знання Конституції України

Освітньою платформою Національного Фестивалю “Код Нації” оголошується проведення Тестування на знання Конституції України, яке присвячене 28-й річниці прийняття Конституції нашої Держави.

Діти Харківщини вирушили на відпочинок до Івано-Франківщини

Цього разу до санаторію в місті Яремче поїхали 44 дитини із Харківського району, серед яких жителі Великих Проходів, Слатиного, Дергачів, а також прикордонних Ветеринарного і Козачої Лопані.

В межах проєкту «Харківські крила» українським військовим передали 10 дронів «Вампір»

Проєкт реалізовано спільно з депутатським корпусом Харківської обласної ради. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Міноборони запускає чат-бот Армія +

Консультант для військовозобовʼязаних, військових та їхніх родин: Міноборони запускає чат-бот Армія+

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 20 червня

Ворог продовжує обстрілювати цивільні об'єкти Харківської області.

У Харківській ОВА проголосували за перейменування понад 50 об’єктів топоніміки Чугуївського району

19 червня відбулося чергове засідання Робочої групи Харківської обласної військової адміністрації з питань деімперіалізації та деколонізації топонімії.

Інформація для жителів тимчасово окупованого Криму, які хочуть навчатися у дитячо-юнацькій спортивній школі

Міністерство молоді та спорту України спільно з представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим розробили інфографіку «Інформація для жителів тимчасово окупованого Криму, які хочуть навчатися у дитячо-юнацькій спортивній школі».

Харківщину з робочим візитом відвідала заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова

Заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова та заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська ознайомилися з роботою інклюзивно-ресурсних центрів у Красноградському районі та поспілкувалися з персоналом установ.

Оголошено IV щорічний конкурс історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці»

Цей конкурс покликаний популяризувати успішну тристоронню співпрацю між представниками громадянського суспільства (громадськими організаціями), бізнесом та владою, як на рівні громад, так і на державному рівні.

Дітей із Борівської територіальної громади планують евакуювати в примусовий спосіб

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов проінформував про ситуацію на Борівському напрямку. Він відзначив, що через активізацією бойових дій будуть посилені евакуаційні заходи.

Спортсмени Харківської області здобули вісім медалей на Кубку світу з кікбоксингу WAKO

Міжнародні змагання відбувалися з 12 по 16 червня в Угорщині.

«Уже виконана величезна робота щодо посилення засобів ППО Харківщини», - Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів під час інтерв’ю інформагентству «Укрінформ».

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 19 червня

Російські окупанти продовжують чинити терор проти мирного населення Харківщини, обстрілюючи населені пункти з застосуванням мінометів, артилерії та авіації.

Українські захисники отримали автомобілі та дрон

На потреби захисників Харківської області передали 3 позашляховики, а також квадрокоптер Dji Mavic 3.

Еліна Світоліна кваліфікувалася на Олімпіаду

Міжнародна федерація тенісу надіслала підтвердження до НОК України щодо кваліфікації чотирьох українських тенісисток для участі в одиночному турнірі на Олімпійських іграх-2024. Серед них і представниця Харківської області.

Діти війни: поради батькам, які допоможуть вберегти ментальне здоров'я малюка

Під час війни діти стикаються з низкою нових викликів: переїзди, переживання за рідних на фронті, поранення та навіть смерть близьких людей. У таких складних життєвих ситуаціях у них виникає багато запитань, на які вони не в змозі знайти відповіді самостійно. Завдання дорослих — пояснити їм, що відбувається, та допомогти пережити важкий період.

Переробників продукції рослинництва запрошують долучитися до програми безплатних консультацій AGROw UP

Дана програма – це безплатні консультації та вебінари для українського бізнесу, який займається переробкою продукції рослинництва чи готовий її запровадити.

Олег Синєгубов - про ситуацію на Харківщині станом на 18 червня

17 червня о 22:30 ворог здійснив обстріл Немишлянського району міста Харкова. Пошкоджений будинок: вікна, двері, дах. Потерпілих немає.

Сім’ї з Харківщини відправили до санаторію у Волинській області

За ініціативи Харківської обласної військової адміністрації, 12 сімей з дітьми, віком від 4 до 16 років, будуть відпочивати в санаторії "Лісова пісня" поблизу Шацьких озер.

Уряд подвоїть суми грантів для жителів Харківщини на створення або розвиток власної справи

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Борці Харківщини здобули 1 золоту та 3 бронзові медалі на чемпіонаті України з вільної боротьби
Підприємців Харківщини запрошують на навчання в онлайн-форматі

ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», національний проєкт Дія.Бізнес спільно з VECTOR GROUP та за підтримки проєкту Міжнародного Торговельного Центру «Підвищення економічної стійкості громад, що постраждали під час війни» проводять набір на національну практичну освітню програму «Компас: рестарт та розвиток бізнесу».

397 ворожих боєприпасів знешкодили сапери на Харківщині за минулий тиждень

Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Архів документів