Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво ХОДА привітало випускників Національної академії Нацгвардії

Керівництво ХОДА привітало випускників Національної академії Нацгвардії

21 червня заступники голови ХОДА Анатолій Бабічев і Олександр Скакун взяли участь в урочистостях з нагоди випуску офіцерів Національної академії Національної гвардії України, що пройшли на Меморіалі Слави.

Анатолій Бабічев привітав присутніх від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Сьогодні дійсно яскрава і важлива не лише для випускників та викладачів, але й для усієї країни подія. Академія Нацгвардії – сучасний заклад вищої освіти. Це бренд, і ви повинні ним пишатися. Отримання диплому – це не лише можливість розвивати себе у військовій справі, це можливість реалізувати себе в загальній економіці країни. Я хочу подякувати вам всім, що ви обрали професію військового, що в ці непрості часи ви свідомо пішли навчатися в Національну академію Національної гвардії України. Це доводить ваш патріотизм і вашу активну громадську позицію», - звернувся до випускників Анатолій Бабічев.

Він вручив кращим випускникам і викладачам подяки і грамоти ХОДА.

Цього року з Національної академії Нацгвардії України випускаються 259 лейтенантів. Серед молодих офіцерів – 22 дівчини. Цього року академія вперше випускає у підрозділи Національної гвардії 12 офіцерів-психологів та 26 офіцерів-юрисконсультів. Поряд з лейтенантами закінчують навчання офіцери-магістри, що здобули оперативно-тактичний рівень підготовки. Їх цього року 108. Загалом 66 випускників отримують диплом з відзнакою, 9 з них за результатами державної атестації мають лише відмінні оцінки.

З випуском офіцерів привітав Міністр оборони України Степан Полторак.

«Маю честь сьогодні бути з вами, в день, коли ви досягли першого успіху в своєму житті. Вітаю вас з тим, що сьогодні ви стали офіцерами. Ви визначилися з тим, що головним у вашому житті є захист країни, рідних і близьких. Багато хто з вас, незважаючи на ваші молоді роки, встиг відчути запах пороху, багато хто з вас, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, захищали нашу країну. Я впевнений, що в стінах академії ви отримали гарні знання і практичні навички, і будете з честю і гідністю виконувати завдання», - сказав Степан Полторак.

Серед цьогорічних випускників 32 військовослужбовці – учасники антитерористичної операції, більшість з яких отримали державні та відомчі нагороди.

Більше фото