Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

5 вересня до першого заступника голови ХОДА переважно зверталися за розв'язанням земельних та транспортних питань.

Так, одне з питань, яке було порушено в ході прийому громадян, стосувалося приватизації земельної ділянки у Зміївському районі. 

«Ви розумієте, в мене забрали частину моєї ділянки. В мене немає документів на право власності на цю землю. Є папери лише щодо виділення земельної ділянки, наказ на виготовлення технічної документації. Але я живу в будинку, який там побудовано. Я не розумію, як мені тепер розв'язувати цю проблему», - сказав заявник.

 Марк Беккер відзначив, що заявнику необхідно оформити папери на право власності на цю земельну ділянку. 

«Це питання належить до компетенції міської ради, а не облдержадміністрації. Ми спрямуємо листа до міськради. Вони повинні створити комісію, і фахівці в межах своїх повноважень розберуться в ситуації», - сказав Марк Беккер. 

Також до першого заступника голови ХОДА звернулися за допомогою у розв'язанні питання стосовно виплати орендної плати за користування паєм. 

«Грошей за мою землю, яка знаходиться у користуванні агрофірми, мені не виплачують 16 років. Усе, що я прошу зараз, - повернути борг хоча б за останні декілька років», - звернувся до Марка Беккера заявник.

Він також повідомив, що надалі планує припинити орендні відносини та оброблятиме свою землю сам.

Марк Беккер відзначив, що візьме порушене питання під особистий контроль. 

«Ми зв’яжемося з РДА, щоб фахівці розглянули всі питання та прийняли відповідне рішення. А головне, щоб звернули увагу на керівництво агрофірми», - зазначив Марк Беккер.

У ході особистого прийому громадян до Марка Беккера зверталися й за допомогою у розв'язанні питань щодо погодження генерального плану зміни меж населеного пункту, а також  стосовно оформлення земельної ділянки в Дергачівському районі. Крім того, заявники просили розібратися з проблемою стосовно виділення землі для ведення особистого селянського господарства, перерахування соціального внеску на одному з державних підприємств області.

Більше фото