Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У великій залі філармонії найближчим часом почнуть укладати паркет

У великій залі філармонії найближчим часом почнуть укладати паркет

Реконструкція йде за графіком. Всього на об'єкті працює близько 150 будівельників.

«Найголовніше, що у нас слово не розходиться з ділом. Відтоді, як на цьому об'єкті з візитом побувала глава області Юлія Світлична, тут відбулися разючі зміни. Будівельні роботи йдуть повним ходом: як всередині, так і зовні. Око радіє!», - зазначив директор і головний диригент обласної філармонії Юрій Янко.

У великій залі філармонії вже демонтували будівельні ліси, пофарбували стелю, будівельники беруться до облаштування підлоги.

«За кілька днів ми почнемо укладати паркет. Це тривалий і копіткий процес, який може зайняти близько трьох місяців. Після цього почнемо роботи з фарбування стін», - розповів начальник ділянки будівельного об'єкта Сергій Ломакін.

Також у залі вже повністю змонтовано підіймальний механізм оркестрової ями, підвісне обладнання для світла, звуку. До кінця місяця розраховують завершити монтаж сцени.

«Сцена буде відповідати світовим стандартам. Її монтаж проходить за сучасними технологіями. За своїми якостями вона не буде поступатися будь-якій іншій гідній сцені світу», - прокоментував Юрій Янко.

Роботи йдуть не тільки у великій залі, а й у майбутньому фойє обласної філармонії. Тут вже добігає кінця монтаж металоконструкцій, будівельники беруться до оздоблювальних робіт. Протягом двох тижнів планують завершити роботи щодо фасаду касової зали, будують дах.

«За всю історію міста Харків вперше у нас буде побудований комплекс спеціально для музики: щоб люди могли отримувати повний спектр музичних послуг, щоб тут навчалися діти, щоб тут можна було слухати світових зірок», - підкреслив директор Харківської обласної філармонії.

Нагадаємо, реконструювати Харківську обласну філармонію почали в 2005 році. Будівництво йшло повільними темпами, неодноразово роботи зупинялися через відсутність фінансування. Відновити роботи вдалося в 2015-му, фінансування було виділено з державного та обласного бюджету. В результаті вже в серпні 2016 року завершили зведення органної зали, після чого будівельники взялися до робіт у великій залі.

Крім великої зали на 770 місць, будується і камерна, де зможуть розташуватися 100 слухачів. У цілому комплекс буде розрахований на 1,5 тисячі глядачів.

Глава ХОДА Юлія Світлична повідомила, що керівництво області робить все для того, щоб двері великої зали філармонії відкрилися для харків'ян вже в 2019 році.