Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкція Губарівського шляхопроводу – на завершальному етапі

Реконструкція Губарівського шляхопроводу – на завершальному етапі

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківської області.

«Зараз проводяться роботи з улаштування конусів, асфальтобетонного покриття на споруді, встановлення перильного огородження та фарбування конструкцій. Також асфальтуємо під’їзди до шляхопроводу – це близько 1,3 км», - розповів начальник відділу з ремонтів, експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд і безпеки руху САД у Харківській області Сергій Ковака.

Він нагадав, що будівництво шляхопроводу на трасі, що з’єднує Харківську та Сумську області, було розпочато у березні цього року. Фінансування проекту домоглася голова ХОДА Юлія Світлична. До цього протягом 10 років (з моменту, коли шляхопровід визнали аварійним та закрили проїзд) автомобілістам приходилося робити гак у 7 км.

«З введенням до експлуатації шляхопроводу рух транспорту стане безпечнішим, адже водії не будуть перетинати залізничне полотно, а проїдуть над ним», - зазначив Сергій Ковака.

Продовжуються роботи й на шляхопроводі поблизу смт Пісочин.

«На правій половині споруди роботи завершені. Проведено армування та бетонування накладної плити, тротуарів, влаштовані деформаційні шви, укладено два шари асфальтобетонного покриття, гідроізоляцію, дренаж, встановлені перильні та бар’єрні огорожі. Зараз виконуються демонтажні роботи на другій половині споруди», - повідомили в САД.