Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонт доріг Харків - Охтирка та Дергачі - Козача Лопань стартує протягом тижня

Ремонт доріг Харків - Охтирка та Дергачі - Козача Лопань стартує протягом тижня

Про роботи, що проведені дорожниками за минулий тиждень, та найближчі плани 5 вересня розповів перший заступник начальника САД у Харківській області Сергій Пляка.

Він повідомив, що минулого тижня було підписано постанову Кабінету Міністрів України щодо продовження ремонтних робіт на двох напрямках: Ізюм - Слов'янськ і Куп'янськ - Сватове.

«За дорученням Президента України та голови Харківської області Юлії Світличної, наше першочергове завдання - відновлення комфортного проїзду на ділянках від міста Ізюм до кордону з Донецькою областю та від Куп'янська до Луганської області. Заплановані цього року роботи будуть виконані в строк», - підкреслив Сергій Пляка.

Також він повідомив, що на сьогодні дорожники області освоїли 58% коштів, що були виділені з держбюджету, та коштів від перевиконання плану митних платежів, а також 37% кредитних коштів. За даними першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області, цього року будуть повністю відремонтовані заплановані ділянки доріг Мерефа - Лозова - Павлоград, Краснокутськ - Богодухів, Близнюки - Барвінкове, Харків - Вовчанськ, Харків - Охтирка.

Що стосується поточних робіт, то минулого тижня тривав ремонт траси Київ - Харків - Довжанський.

«Ремонт проходив на ділянці від Чугуєва до Ізюма. Уже виконано 80% від запланованих робіт. Залишається доробити 2 км на ділянці від Ізюма до Закомельского шляхопроводу й далі - в районі села Веселе та Граківського шляхопроводу. Що стосується ділянки цієї дороги від Ізюма до Донецької області, зараз проводиться робота з підготовки документації та укладення договорів», - повідомив Сергій Пляка.

600 тонн асфальтобетону на минулому тижні поклали на дорозі Харків - Вовчанськ. Уже на 50% виконані ремонтні роботи в Богодухівському районі на ділянці дороги Краснокутськ - Богодухів. Триває ремонт ділянки між райцентрами Барвінкове та Близнюки на дорозі Лозова - Близнюки - Барвінкове, на ділянці дороги Богодухів - Валки й дорозі Фартушне - Цапівка - Гуринівка Золочівського району.

Також триває капремонт шляхопроводу біля с. Губарівка на дорозі Харків - Охтирка. Робітники монтують опори під балки шляхопроводу.

Триває ремонт і на окружній дорозі.

«Роботи на завершальному етапі. Ремонт трьох ділянок дороги завершать через 10 - 12 днів», - сказав Сергій Пляка.

На завершальний етап, за його інформацією, вийшов і ремонт трьох ділянок дороги Мерефа - Лозова - Павлоград. Щодня тут укладають по 500 - 600 тонн асфальтобетону, й до кінця вересня роботи будуть завершені.

Підготовчі роботи вже йдуть на двох ділянках траси Мерефа - Зміїв. Також у планах - старт робіт на дорозі Харків - Зміїв - Балаклія - Гороховатка, Харків - Охтирка та Дергачі - Козача Лопань.

«До кінця тижня для ремонту на трасі Харків - Охтирка генпідрядник «Автомагістраль - Південь» вже перекине техніку, - повідомив Сергій Пляка. - По Дергачам - Козачій Лопані документи вже підготовлені, старт робіт - 11 вересня».